wonen. Zuiver bij toeval viel mijn blik toen op een artikel in het Haarlems Dagblad, waarin een ‘natuurlijk middel tegen hoofdpijn en migraine’ werd aanbevolen: Miginal. En in de wetenschap dat mijn vrouw liever geen chemiese medikamenten gebruikte stelde ik haar voor dit middel ter leniging van haar pijn te proberen.
Ik citeerde: Dankzij de combinatie van drie kruiden, te weten Moederkruid, Goudpapaver en Sint Janskruid, is Miginal optimaal werkzaam. Het Moederkruid is effectief bij het tegengaan van vernauwing en verwijding van de bloedvaten in het hoofd. Goudpapaver heeft een ontkrampende en pijnstillende werking. Sint Janskruid ten slotte bezit spierontspannende en spanningsverminderende eigenschappen. Miginal is een natuurlijk middel dat geen bijwerkingen kent.
Mij leek het een wondermiddel.
Hetgeen het ook bleek te zijn, want het bijwonen van eerder genoemd ‘seminar’, diezelfde middag en vooravond, met nazit, werd op de valreep nog mogelijk gemaakt.
Donderdag 18 december bleek mijn verhaal niet aangekomen te zijn op de redaktie van het Haarlems Dagblad, wellicht vanwege de kerstdrukte, konkludeerde mijn kontaktpersoon bij de krant geruststellend, hoewel het mij toescheen dat men bij de PTT eerder kerstkaarten aan vertraging zou opofferen dan zakenpost.
Maar wat kon men met zekerheid weten van menselijk handelen?
Een goede vraag, waarop geen antwoord bestond.
Toch verbaasde het mij dat mijn zending op vrijdag 19 december nog steeds niet ter bestemder plaatse was aangekomen.
Wat was er misgegaan en waar?
De tijd begon te dringen.
Een nieuw schijfje maken met een nieuwe afdruk leek de meest praktiese oplossing, maar toen ik in lichte agitatie over de onzorgvuldigheid der Nederlandse Posterijen mijn tekstverwerker had opgestart, weigerde mijn monitor plotseling iedere dienst. Het was dezelfde monitor waarop ik mijn verhaal eerder had gerangschikt, maar hij vertikte het eenvoudig om het mij nogmaals te tonen.
Wat anders kon ik mij voorstellen dan louter toeval en domme pech?
Ik schafte in allerijl een nieuwe monitor aan, die echter tot mijn