● Populariteit
Door de enorme populariteit van Jacobse en Van Es, die in 1979 debuteerden, zal godverdegodver snel bij een groter publiek bekend en geliefd zijn geworden. De redactie van de VPRO-gids speelde daar op 21 juni 1980 op in door op het omslag alleen Godverdegodver! te zetten. In sierlijke cursiefletters, dat wel.
Vóór Jacobse en Van Es is godverdegodver niet in de woordenboeken aangetroffen, maar sinds 1992 staat het woord in Koenen, samen met onder anderepotdomme, potjandosie, gatverdarrie en snotverdomme - allemaal verzachtende verbasteringen van godverdomme. Deandere grote woordenboeken hebben godverdegodver tot nu toe over het hoofd gezien, hoewel de vloek sinds Jacobse en Van Es regelmatig inde dag- en weekbladen opduikt. Zo schreef Rik Smits onlangs in de Wetenschapsbijlage van NRC Handelsblad:
Je hoeft geen psycholoog te zijn om te zien dat computers bij mensen emoties teweeg kunnen brengen. Het luide ‘godverdegodver’ dat door de kantoortuin schalt, wanneer er iets grondig mis lijkt te gaan, toont dat wel aan.
De vloek is met terugwerkende kracht toegevoegd aan het werk van de Griekse toneelschrijver Euripides. Dat wil zeggen: van Toneelgroep Amsterdam kreeg Oscar van Woensel (1970) opdracht om Herkules ook voor jongeren aantrekkelijk te maken. Begin 1998 was het resultaat te zien. Anders dan bij Euripides zegt een van de hoofdpersonen nu: ‘Godverdegodver. KankerEurystheus, KankerZeus, KankerHera, Kuttenkoppen, Klotegoden.’