Een sprankelende ‘Driekoningenavond’.
Gedurende de laatste tien jaar realiseerde Senne Rouffaer al een aantal boeiende en frisse produkties van enkele Shakespeare-komedies. Na Elk Wat Wils, De vrolijke vrouwtjes van Windsor en De getemde feeks bracht hij met het K.V.S.-gezelschap nu ook een erg mooie Driekoningenavond. Zoals in de vorige produkties wist Rouffaer vooral het speelse karakter van het stuk te onderstrepen.
Driekoningenavond (Twelfth Night) wordt vaak als Shakespeares volmaakte romantische komedie beschreven. Aan de hand van een aantal ingrediënten, die hij al in vorige stukken gebruikte, smeedde Shakespeare een perfect harmonisch geheel, dat begint en eindigt met muziek. Het motief van de tweelingen die elkaar dood wanen en dan voor de nodige verwarring zorgen vormde al het uitgangspunt van De klucht der vergissingen. De mogelijkheden van de vermomming van de heldin als jongen werden al op subtiele wijze uitgeprobeerd in De twee edellieden van Verona en in Elk Wat Wils.
Zoals in andere Shakespeare-komedies staat ook hier de liefde, in allerlei vormen, centraal. Orsino, de hertog van Illyrië, koestert een petrarkistische, ingebeelde passie voor Olivia, die op haar beurt verliefd wordt op de als knaap vermomde Viola. De hofmeester Malvolio, die meent dat Olivia op hem verliefd is, wordt alleen maar door eigenliefde gedreven. Tegenover al deze aberraties staat de waarachtige, evenwichtige liefde van Viola voor Orsino.
Twee verschillende werelden bepalen samen het komische klimaat van Driekoningenavond.
Naast en door de gesofistikeerde, aristocratische sfeer van Orsino en Olivia heen evolueert het gezelschap van pretmakers onder leiding van Baron Tobias. Deze twee werelden worden met elkaar verbonden door de nar Feste. Hoewel deze nar de droevigste figuur uit het stuk is, suggereert juist zijn naam ironisch genoeg de geest van Driekoningenavond. De titel van deze komedie zelf verwijst naar de feestperiode waarin de normale orde en gedragsregels op hun kop gezet konden worden. Eigenlijk zijn alle personages een beetje gek. In enkele confrontaties met Feste worden de begrippen waanzin en gezondheid van geest bewust dubbelzinnig gehanteerd en zelfs omgekeerd.