Onze ere-gasten in 1971.
Het Deutsches Theater van Göttingen voerde Aischulos' Orestie op, te Antwerpen op 24 en 25 mei 1971. De London Prospect Productions speelden te Antwerpen, op 17 en 18 mei, Shakespeare's Hamlet; in de hoofdrol: Ian McKellen.
Het Orchestre de Liège werd te Kortrijk, op 10 mei, gedirigeerd door Paul Strauss: op het programma stond Verdi's Requiem met een internationaal solistenkwartet en het Brugse koor Cantores.
Het Philharmonisch Orkest van Amsterdam koncerteerde op 4 juni te Kortrijk, onder de leiding van Anton Kersjes; de symfonieën nr. 2 en 9 van Beethoven werden uitgevoerd.
De Düsseldorfer Symphoniker, samen met het Koor van die stad, voeren onder de leiding van hun chefdirigent Rafaël Frühbeck de Burgos op 13 juni te Tongeren de Carmina Burana van Orff uit; de zangsolisten: Ileana Cotrubas, Louis Devos en Peter Binder.
Daniël Sternefeld dirigeert te Tongeren, op 19 juni, de eerste uitvoering in Europa van Bernsteins Kaddish-Symfonie, met de Koren van de BRT en de Gentse Oratoriumvereniging en met het Nationaal Orkest van België.
De Gächinger Kantorei is te gast te Brugge voor twee Bach-koncerten, op 9 en 11 augustus: resp. de Bach-Motetten en de Hohe Messe; ook het Bach Collegium Stuttgart werkt aan deze koncerten mede; dirigent is Helmuth Rilling.
Het Collegium Aureum is te Brugge, op 13 en 15 augustus; onder leiding van Franzjosef Maier wordt o.m. het Magnificat van Bach uitgevoerd.
De Halewijnstichting verzorgt te Mechelen, op 21 september, een koorkoncert ter herdenking van het overlijden, 450 jaar geleden, van Josquin des Prez.
De Bühnen der Stadt Köln treden met hun opera-ensemble, onder leiding
De Wiener Philharmoniker o.l.v. Karl Böhm (in het Festival 1971 te Gent en te Leuven). Sint-Baafskatedraal, Gent.
van Istvan Kertesz, te Gent en te Brussel op, waar resp. op 24 en 26 augustus Mozarts
Titus wordt opgevoerd; het toneel-gezelschap is op 14 september te Gent voor de opvoering van Schillers
Wallenstein, in de moderne bewerking van regisseur Hansgünther Heyme.
De Deutsche Oper am Rhein uit Düsseldorf is op 27 augustus te Gent, voor de Belgische kreatie van een scenisch oratorium dat uit 1600 dateert: Cavalieri's Rappresentazione di Anima e di Corpo; op 29 augustus danst het ballet te Gent een programma met Vivaldi's Vier Seizoenen en Strawinsky's Sacre.
De Wiener Philharmoniker komen naar Leuven en Gent; onder leiding van Karl Böhm spelen zij te Leuven, op 4 september, de Symfonie nr. 8 van Bruckner, op 2 september te Gent symfonieën van Schubert en Brahms, op 3 september ook te Gent een Mozart-programma.
Het uiterst interessante Nederlands Dans Theater danst te Leuven op 15 september, te Gent op 18 september: koreografieën van Glen Tetley en Hans van Manen.
Het Philharmonisch Orkest van Leningrad koncerteert onder leiding van Jewgeni Mawrinski: op 6 september te Brussel, op 7 september te Gent; het programma vermeldt de grote symfonische werken van Prokofiev, Tsjaikowski en Sjostakowitsj.
Haydns Die Schöpfung met Elisabeth Harwood, Louis Devos en John Shirley-Quirk staat op 18 september