ook wel Jacob van Oostzanen (ca.1470-1533) genoemd. Deze houtsnede dateert vermoedelijk uit 1528. Zeker is dat niet omdat met het jaartal dat onderaan de houtsnede staat, geknoeid is, van 1518 is 1528 gemaakt of andersom.
Het blazoen toont een Christusfiguur, hangend aan een kruis in de vorm van een Y. Bij de uitbeelding is de beschrijving uit de bijbel nauwlettend gevolgd. Het hoofd van Christus leunt op zijn rechterschouder en ook zijn de wonden aan de rechterkant van zijn zijde, de doornenkrans, de lendendoek en het bordje met I.N.R.I., wat voor Koning der Joden staat, te zien. Aan zijn voeten hangt een banderol waarop In lieft bloeiiende staat te lezen. Boven Christus is een duif te zien met zonnestralen er omheen, het symbool van de Heilige Geest. Hierboven houdt God de Vader in de linkerhand de rijksappel, terwijl hij de rechterhand zegenend opheft. Rechtsonder is het wapen van Amsterdam afgebeeld met haar drie kruizen. Aan de linkerkant is een ander wapen te onderscheiden, een kroon met daaronder twee ‘vogels’ in het zwart, dit was het wapen van Karel V, de keizer van de kamer. Het geheel is omgeven door takken met doornen en bloemen, een Eglentier ofwel een witte roos.
De spreuk In liefde bloeyende voor tweeërlei uitleg vatbaar. Ten eerste ‘bloeiend in liefde’, ten tweede ‘bloedend in liefde’. Dit laatste verwijst naar Christus die aan het kruis gestorven is, gebloed heeft uit liefde voor de mensen. Beide betekenissen komen terug in het blazoen waar in de bloeiende struik een bloedende Christus is afgebeeld.