Marmeren grafmonument (XVIII a), met gebeeldhouwde krijgstropheën en met wapens en kwartieren van van Johan Seger van Rechteren († 1701), zijn echtgenoote Agatha Sophia van Raesfelt († 1705), hun zoon Joachim Hendrik Adolf († 1719), en diens echtgenoote Amalia Alexandra Frederica van Limpurg, die het monument liet plaatsen.
Grafzerken (XV en XVI).
Drie koperen kronen (1758).
Twee psalmborden (XVIII b).
Twee zilveren bekers: één (1612), vernieuwd en vergroot (1682), en één (1772). Zilveren schenkkan (XVIII a). Drie zilveren schotels (XIX a).
Twee klokken: een, in 1555 gegoten door Wilhelmus Wegewaert, in 1920 hersteld, en een in 1560 gegoten.
Gesmeed ijzeren uurwerk (XVII c).
2. De moderne r.k. kerk (H. Cyriacus) bezit:
Eikenhouten beeld (XV c, geverfd), voorstellend de H. Maagd, afkomstig van de Hoonhorst.
g 1. Het huis Rechteren, XIII vermeld als roofslot, 1320 herbouwd en versterkt, andermaal in 1522 door Karel van Egmond; kort na 1591 ontmanteld, waarbij alleen de hoofdgebouwen overbleven, meermalen door brand geteisterd; XVII, XVIII en XIX gedeeltelijk verbouwd en uitgebreid, bestaat uit een hoofdgebouw (XV, verbouwd XVII d), met twee loodrecht hierop staande vleugels (XVIII, deels op oude fundeeringen), waarvan de oostelijke aan de noordzijde aansluit bij een ronden verdedigingstoren (XIV), en tusschen welke een voorgebouw (1726) werd opgetrokken. Het geheel ligt aan een voorplein, te weerszijden waarvan bouwhuizen, en is omgeven door een gracht, waarover een steenen brug (1863), ter vervanging eener ophaalbrug. Het hoofdgebouw heeft twee brandgevels met trappen en vensters, wier boogtrommels versierd zijn met schelpvormen. Aan den achtergevel een meezekouw, de moeten van vensters en van een boog; schietgaten. Het voorgebouw, in 1898 met een verdieping verhoogd, heeft een door pilasters geflankeerde middentravee met