Franz Hohler (1943, Biel, Zwitserland) studeerde germanistiek en romanistiek, maar stopte na successen als muzikaal cabaretier. Het opgenomen verhaal laat zien hoe hij alledaagse werkelijkheid laat kantelen naar het absurdisme. Hohler ontving diverse prijzen, waaronder de Gesamtwerkspreis der Schweizerischen Schillerstiftung. Meest recente werk: Es klopft (roman, 2007), Das Ende eines ganz normalen Tages (verhalen, Luchterhand, München, 2008).
Gus Jarca (1946), Neerlandicus en hypnotherapeut. ‘De Kruk’ is zijn debuutverhaal. Hij voltooide onlangs zijn eerste roman ‘Het jaar van de vluchtende geest’ (waarvoor hij een uitgever zoekt) over een wegens reorganisatie ontslagen hoofdpersoon, die in aanraking komt met iemand die wonderlijke experimenten uitvoert en hem een uitzonderlijk voorstel doet.
Emil Erich Kästner (1899-1974) was een productief Duits publicist en schrijver van (kinder) boeken, gedichten, cabaretteksten, hoorspelen en filmscenario's. Vanwege zijn kritische en antimilitaristische instelling werd hij in 1933 getroffen door een publicatieverbod. Hij bleef anders dan veel van zijn collega's, de hele oorlog in Duitsland wonen om, naar hij zei, de ontwikkelingen ter plekke te kunnen volgen en verslaan. Hij was al vroeg populair vanwege zijn kinderboeken (o.a. Emil und die Detektive, Das doppelte Lottchen) en zijn ‘Gebrauchslyrik’ (o.a. Doktor Erich Kastners Lyrische Hausapotheke - ein Taschenbuch waaruit de hier opgenomen gedichten stammen.)
Daniel Kehlmann (München, 1975) is een van de best verkopende Duitse schrijvers van dit moment. Hij debuteerde in 1997, nog tijdens zijn studie filosofie, met de roman Beerholms Vorstellung. Zijn doorbraak beleefde hij in 2005 met Die Vermessung der Welt, over de achttiende-eeuwse wetenschappers Gauss en Von Humboldt, die elk op hun eigen manier de wereld trachtten te meten. Van het boek werden in Duitsland anderhalf miljoen exemplaren verkocht. Ruhm (2009) is een roman in verhalen over roem, identiteit en het verlies van beide. Het opgenomen verhaal komt uit Kehlmanns tweede boek, de verhalenbundel Unter der Sonne (1998).
Mensje van Keulen (Den Haag, 1946) debuteerde in 1972 met ‘Bleekers zomer’. Ze schreef romans, verhalen en kinderboeken. In 2003 werd haar oeuvre bekroond met de Annie Romeinprijs. Haar meest recente titel is de verhalenbundel ‘Een goed verhaal’, genomineerd voor De Gouden Uil en de Libris Literatuurprijs (2010).
Jan J.B. Kuipers (1953) was stadsdichter van Middelburg in 2005/2006. Hij publiceerde ongeveer 50 boeken: non-fictie (vooral geschiedenis), fictie, jeugdliteratuur. Leverde bijdragen aan tijdschriften als Optima, Hollands Maandblad, De Tweede Ronde, Archeologie Magazine, Spiegel Historiael. Is redacteur of medewerker van o.m. Ballustrada, Zeeuws Tijdschrift, Nehalennia en coauteur van lees- en geschiedenismethoden. Recente titels: Geschiedenis van Zeeland (met Johan Francke, 2009), Kleine leviathan (2009), Hannelore (2010; met Gert P. Kuipers), Het geheim van Stille Zalm (2010). Zie ook www.janjbkuipers.nl
Charles Lewinsky (Zürich, 1946) woont afwisselend in Zürich en een dorpje in Frankrijk. Hij heeft gewerkt als dramaturg, regisseur en redacteur, schrijft romans, toneelstukken en tv-scripts. In Nederland is hij bekend geworden door zijn bestseller Melnitz (Nederlandse titel Het lot van de familie Meijer), in vele talen vertaald en in Frankrijk met de Prix du Meilleur Livre Étranger bekroond. Voor zijn roman Johannistag (Nederlandse titel De verborgen geschiedenis van Courtillon) ontving hij de prijs van de Zwitserse Schillerstichting. De bundel Zehn-und-eine-Nacht, waaruit het opgenomen verhaal afkomstig is, zal in 2011 in vertaling verschijnen bij Uitgeverij Signatuur.