Ter herinnering aan
Wim N. Th.M.B. Gielen
o 's-Hertogenbosch, 6 oktober 1935
† Hulst, 1 september 2010
Echtgenoot van Trude Nannes
Geboren op 6 oktober, de naamdag van de Heilige Bruno, gaf zijn moeder haar ‘Wimpie’ vijf voornamen i.p.v. de gebruikelijke vier: Wilhelmus Nicolaas Theresia Maria Bruno. Dat gaf hem een indrukwekkende initialenrij: W.N.Th.M.B. Wim groeide op met twee broers en twee zussen. Het gezin kreeg een zware klap toen in 1938 vader Wim Gielen overleed. Ma Enny stond er plots alleen voor. Kort daarna brak ook nog de Tweede Wereldoorlog uit. Ma voedde haar kinderen liefdevol op, maar het verlies van een papa woog toch op Wim.
Wim was een slim, ondernemend en soms ondeugend jongetje, maar de lieveling van zijn mama. Het gezin verhuisde van 's-Hertogenbosch naar Oss, waar Wim school liep en de mis diende bij de paters karmelieten. Na het gymnasium ging hij medicijnen studeren in Nijmegen, wat hij bekostigde met baantjes in de horeca en bij De Hartog in Oss.
Tijdens zijn studies leerde hij Trude Nannes kennen. Zij trouwden op 26 maart 1971 en gingen in Hulst wonen, waar Wim de praktijk van Dr. Van Lierop overnam. Zo begon het Hulsterse leven in het prachtige pand aan de Grote Markt. Wim kon zich in Hulst wijden aan verschillende hobby's: Reynaert de Vos, orgelmuziek, heemkunde en geschiedenis, en archeologie, waarvan een zelf gegraven put in de tuin vandaag nog getuigt. Hij had ook een fijne neus voor goede wijn. Hij en Trude kregen twee kinderen: Annemarie (o1972) en Harrie (o1974).
Wim was een ontdekker, gedreven door zijn nieuwsgierigheid. Samen met het gezin snoof hij geschiedenis en cultuur op in bijna alle landen van Europa. Ook tijdens die vakanties kwam ‘Reintje’ om de hoek: overal zocht hij naar uitgaven van of over Reynaert, aangevuld met fabels. Zo werd het huis stilaan gevuld met een rijke collectie, die nu, na zijn dood, voor velen een bron van studie en plezier mag worden.
Het pensioen in 2000 was voor Wim een moeilijk te nemen horde. Hij was huisarts in hart en ziel, stelde zich ten dienste van anderen, luisterde aandachtig naar de verhalen van de mensen, verdiepte zich in de geneeskunst. Het afscheid van de praktijk, van zijn patiënten, viel hem zwaar. Gelukkig had hij zijn vele hobby's en een steunende vrouw.
In 2006 kwam het eerste kleinkind. Helaas mocht Wim niet lang genieten van zijn kleinkinderen, want begin 2009 viel het verschrikkelijke verdict: hij had kanker. Samen met zijn vrouw en ondersteund door zijn kinderen vocht hij dapper en vastberaden tegen deze ziekte. Hij wilde nog zo graag van alles doen, en vooral ook bij zijn familie zijn.
Je hebt een rijk, actief en intens leven gehad, Wim. Dit alles loslaten was heel erg moeilijk. Ook jou loslaten is moeilijk. Wy zullen je heel erg missen.
* Tekst van het bidprentje