de klaagmuur: twintig monologen van internetdatingslachtoffers.
Yvonne Kroese werkt als freelance illustrator, decorontwerper en animator, met als opdrachtgevers onder meer Vrij Nederland, Intermediair, NRC Handelsblad en de Volkskrant. Ze werkt ook voor diverse reclamebureaus en multi-mediabedrijven. Zie: www.worstkeesscenario.nl
Steve Kowit (1938), Amerikaans dichter, essayist en poëziedocent. Publiceerde o.a. Lurid Confessions (1983), In the Palm of your Hand: The Poet's Portable Workshop (1995) en Gods of Rapture: Poems in the Erotic Mood (2006).
Joseph Sheridan Le Fanu (1814-1873), Iers schrijver van romans (Uncle Silas, 1864) en verhalen (In a Glass Darkly, 1872) in het ‘gothic’ genre. Bij leven populair, daarna vergeten en in de jaren '20 van de vorige eeuw herontdekt. Sindsdien vele uitgaven van vooral zijn verhalen. Het hier vertaalde Schalken, the Painter is een vroeg verhaal (1840), later door Le Fanu herzien.
Karol Lesman (1951) vertaalt sinds 1979 zowel proza als poëzie uit de Poolse literatuur. Onlangs verscheen de Nederlandse vertaling van de laatste dichtbundel van Wisława Szymborska Dubbel punt en haar ‘biografie’ Prullaria, dromen en vrienden van Anna Bikont en Joanna Szczęsna. Eerder vertaalde hij naast Stasiuk werk van o.a. Witkiewicz, Hłasko, Huelle, Stryjkowski en Olga Tokarczuk.
Madeleine Mes (1961) studeerde Russisch en Ruslandkunde. Vertaalde eerder De speler van Dostojevski, Geef! van Irinia Denezjkina, Casual van Oksana Robski en het Raster-nummer (117) gewijd aan Joeri Olesja: Afscheidsboek.
Awoiska van der Molen (Groningen, 1972), studeerde af aan de Post-St. Joost Fotografie in Breda.
Zij exposeerde o.a. in het GEM Den Haag en het Fotomuseum Amsterdam.
www.awoiska.n
Toine Moerbeek (1949) is beeldend kunstenaar en essayist. Hij publiceerde eerder de bundel Paard en beest en de studie Reve tot de vierde macht.
MV Levievandermeer ontwerpers van tentoonstellingen en boeken. Onder andere voor Joods Historisch Museum, Rijksmuseum, Nederlands Paviljoen Auschwitz en verschillende uitgeverijen, musea en culturele stichtingen.
Wim Noordhoek (1943) bracht een groot deel van zijn jeugd in Den Haag door. Radiomaker. Schrijft stukjes voor de vpro-gids, waaruit de bundels Is daar iemand (1999) en Verlangen naar nu (2004) verschenen (onder het ps. Alex Mol).