Over de medewerkers
E.B. de Bruyn (1905) reisde en studeerde in talloze Europese landen. Van 1939 tot 1973 was hij in Marokko werkzaam als agronomisch vertaler. Diende van 1943 tot 1946 bij de Nederlandse en Engelse marine. Woont in Malaga. Publikaties: Sex en Eros bij Martialis (1979), plus een reeks autobiografische verhalen in Maatstaf.
Frans van Dooren (1934), leraar, studeerde klassieke talen en Italiaans. Publiceerde vertalingen van onder meer Dante, Petrarca en Boccaccio. Artikelen over Italiaanse literatuur in De Revisor en nrc/Handelsblad.
Anton Ent (1939), pseudoniem van Henk van der Ent, is leraar Nederlands te Apeldoorn. Zeven dichtbundels, waaronder Hagel en sneeuw (1969), Een woning van betekenis (1976), De hoed van Kierkegaard (1983). Onder eigen naam publiceerde hij een novelle en beschouwingen over literatuur, ethiek en esthetiek.
Anton Korteweg (1944) is hoofdconservator van het Letterkundig Museum in Den Haag. Debuteerde in 1971 met de dichtbundel Niks geen Romantic Agony. Andere bundels o.a.: De stormwind van zijn hand (1975) en Tussen twee stilten (1982).
Petra Kottman (1956) was na haar atheneumopleiding achtereenvolgens leerling psychiatrisch verpleegkundige, correctrice, Milva en assistente op een eindredactie. Studeert nu algemene taalwetenschap in Leiden. Debuteerde vorig jaar met een gedicht in Maatstaf.
Erik Lotichius (1929) doceert aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Optredens met het ensemble Metamorfose, waarvoor hij tal van songs componeerde. Schreef toneelschetsen, twee kinderboeken en een toneelbiografie over Brecht.
Antonine Marquart Scholtz studeerde Skandinavische taal- en letterkunde. Vertalingen uit het Zweeds en Italiaans. Was werkzaam bij de Amsterdamse ub en de Bibliotheek- en Documentatieacademie. Thans wetenschappelijk hoofdmedewerker in Groningen. Publikaties in Skandinavische en Amerikaanse tijdschriften. In 1987 verscheen haar studie De waarheid van Karen Blixen (Ambo).
Rob Schouten (1954), neerlandicus, publiceerde vijf dichtbundels. Essays in diverse tijdschriften, literatuurkritieken in Trouw en Vrij Nederland. Van zijn verblijf in Minneapolis als writer-in-residence deed hij verslag in Adres gewijzigd. Brieven uit Amerika (1987). Redacteur van Maatstaf en de Vestdijkkroniek. Voorjaar 1988 verschijnt zijn studie over muzikale motieven in het werk van Vestdijk.