dereen van mijn serie staatsloten afwist.
Ik, de heer Siem van Bunnik, wil hiermee gezegd hebben dat ik begrijp dat er zonder geldig loterijbriefje geen hoofdprijs uitgekeerd kan worden. Hij gaat dus akkoord met een eventuele afwijzing van zijn verzoek om het bedrag te storten op bankrekening 253441899 van de bank met de S op naam van S. van Bunnik, Crommecamp 4 tweehoog. Hij stelt vast dat er even weinig kans op het bezitten van het winnende lot is, als op het ongedeerd inleveren van het winnende lot om de prijs te kunnen opeisen. Die eerste loterij heeft hij gewonnen, getuige het door mevrouw Jenny Wijker genoteerde winnende getal. Maar de tweede loterij heeft hij dus verloren. Ik, Siem van Bunnik, heb nog nooit iets gewonnen en daarom is het niet moeilijk te bevroeden dat dat ook nu niet gebeurt. Wel wil ik mijn grote spijt uitdrukken, want miljonair worden wil ik, de heer Siem van Bunnik maar al te graag. Wie niet?
Dat deze brief u bereikt komt omdat het oneerlijk zou zijn als een van de overvallers toch het geheime verborgen vakje heeft ontdekt, of zelfs mij speciaal om de staatsloten heeft beroofd. Dan zou een crimineel de prijs ophalen terwijl ik, de heer Siem van Bunnik toch de loten verdiend heb met mijn vrijwilligerswerk bij dcg en van de miljoenen een aanzienlijk bedrag wil schenken aan de vereniging die mij zo gesteund heeft met sociale contacten en de feestavond op het jubileum. Siem van Bunnik begrijpt dat regels regels zijn, maar houdt staande dat rechtvaardigheid in het geding blijft hangen als het zo zou lopen als hij schetst.
Wat altijd nog kan, dat wil zeggen, als de overvallers zich schuil blijven houden en de miljoenen niet durven opeisen, is dat u het dreggen van de Hoekengracht betaalt aan de brandweer, die ik, de heer Siem van Bunnik, al geïnformeerd heb dat de kans bestaat dat ze moeten uitrukken op uw bevel. De heer Ruitenborg, commandant van de brandweer Osdorp, zal zich zonder twijfel mijn bezoek hieromtrent kunnen herinneren. De sleutel tot de verdwenen miljoenen ligt misschien op de bodem van de Hoekengracht, aan de oostkant van de brug waar ik, de heer Siem van Bunnik, dagelijks overheen rijd.
Bij mij, de heer Siem van Bunnik, bestaat de vurige hoop dat u de eerlijkheid bij uw loterijwerk wilt betrekken en gehoor geeft aan mijn geval.
Opgetekend door Lionel Treurniet.
Na herhaalde voorlezing akkoord bevonden door betrokkene, Siem van Bunnik, Crommecamp 4 tweehoog Amsterdam Osdorp.