voorhanden had. Daarbij ging zijn voorkeur uit naar zeer felle en schreeuwerige kleuren. Zijn vissen, krabben en kreeften hebben een koloriet dat in de levende natuur slechts zelden voorkomt.
De fantastische verschijning van de Indische zeefauna wordt verder geaccentueerd door de wonderlijke patronen die Fallours in de rangschikking van de kleuren heeft aangebracht. Opvallend daarbij is de overdreven geometrisering, zoals bijvoorbeeld in de vis die over de gehele lengte van zijn lichaam is getooid met een zwart-wit geblokte band. Nog wonderlijker zijn de menselijke gezichten, gestileerde bloemenvazen, hemellichamen en andere voorwerpen die Fallours heeft afgebeeld op de flanken van vissen en op de rugschilden van krabben en kreeften. Niet minder bizar tenslotte zijn de verhalen over sommige van de dieren. Zo vermeldt Fallours een vis gevangen te hebben die hij thuis drie dagen in leven heeft kunnen houden, waar het dier hem overal volgde als een hondje.
De talloze gefantaseerde elementen geven Fallours'; werk een tamelijk unieke positie in de vroeg-moderne en de moderne natuurlijke historie. Het is echter niet alleen de buitenissigheid die de aandacht trekt. Fallours' illustraties hebben bovendien een eigen esthetische kwaliteit. Ze verschillen hemelsbreed van Maria Sibylla Merians bekende afbeeldingen van Surinaamse insecten, die min of meer in dezelfde tijd zijn ontstaan. De stijl van dit werk doet sterk denken aan de stillevenkunst van de zeventiende eeuw. Fallours daarentegen oogt moderner. Zijn tekeningen zouden niet misstaan op een tentoonstelling waar ook werk te zien is van bijvoorbeeld Warhol of van graffiti-kunstenaars.
Fallours' tekeningen zijn een voorbeeld van wat we ‘zoologia fantastica’ kunnen noemen. Wat hem ertoe gebracht heeft iets dergelijks te creëren is niet meer te achterhalen. Heeft hij het bewust gedaan en heeft hij zich laten leiden, zoals wel is gesuggereerd, door de mogelijkheden van geldelijk gewin of zijn zijn afbeeldingen ontstaan door het kopiëren van onduidelijke, onbegrepen tekeningen van anderen? De bronnen geven ons over dit alles helaas geen uitsluitsel.