Medewerkers
arnoud van adrichem (1978) is dichter en hoofdredacteur van Parmentier. Daarnaast zit hij in de redactieraad van DWB. Volgend jaar zal zijn poëziedebuut verschijnen.
jan baeke (1956) is dichter en vertaler. In 1997 verscheen zijn debuutbundel Nooit zonder de paarden bij De Bezige Bij. Bij dezelfde uitgeverij verscheen in 2001 de bundel Zo is de zee en in 2004 Iedereen is er. Zijn gedichten worden in het Engels, Frans en Duits vertaald. Jan Baeke vertaalde zelf al werk van onder meer Liz Lochhead, Lavinia Greenlaw en Deryn Rees-Jones. Hij is tevens werkzaam bij het Filmmuseum in Amsterdam, en publiceert regelmatig in literaire tijdschriften, waaronder Raster, Tirade, De Zingende Zaag, De Poëziekrant en Het Liegend Konijn.
patrick bassant (1977) studeerde Nederlands. Sindsdien is hij deeltijds klerk in de psychiatrie en deeltijds verhalenschrijver. Hij debuteerde in 2000 met een verhaal in DWB en publiceerde daarna o.a. in De Gids en De Revisor.
walter van den broeck (1941) was medeoprichter van het literaire tijdschrift HEIBEL en redacteur van het Nieuw Vlaams Tijdschrift. Hij schrijft romans, toneelstukken, hoorspelen, scenario's en columns. Tot zijn bekendste werk behoren Groenten uit Balen, De Ronde van Vlaanderen (toneel), Brief aan Boudewijn en Het Beleg van Laken (proza). Voor zowel zijn theater als zijn proza ontving hij de Driejaarlijkse Staatsprijs. Werk van hem werd vertaald in het Frans, Engels, Duits, Hongaars en Servo-Kroatisch. In het najaar verschijnt zijn nieuwe roman De veilingmeester.
pieter de buysser (1972) is toneelschrijver en regisseur. Hij studeerde filosofie in Antwerpen en Parijs. Zijn stukken zijn vertaald en gespeeld in het Frans, het Duits en het Engels. Het stuk Eekhoornbrood werd onlangs geselecteerd voor de biënnale van Wiesbaden, New Plays from Europe.
bernard dewulf (1960) publiceerde onder meer Waar de egel gaat (gedichten, Atlas, 1995), Bijlichtingen (essays over schilderkunst, Atlas, 2001) en Blauwziek (gedichten, Atlas, 2006). Dit jaar zal ook verschijnen: Loerhoek (proza, Atlas) en het vervolg op Bijlichtingen (Atlas).
bjarne donderdag (1973) publiceerde poëzie en verhalen in De Brakke Hond, DWB, Yang, Passionate, Lava, Hollands Maandblad. Onlangs verscheen zijn apologetische poëziepartituur Dagboek van de Dichter. Zijn gedicht ‘Westfront’ opende het speciale Yang-nummer over de Vlaamse literatuur, en in het kader van 150 jaar DWB liet hij zich evenmin onbetuigd. In voorbereiding: een ‘Hongaars’ verhaal gebaseerd op de kleuren magenta & solferino en een bloemlezing betreffende slecht weer in Belgische boeken.
kester freriks (1954) is schrijver van romans, verhalen, toneelstukken en poëzie. Voor zijn roman Hölderlins toren werd hij in 1982 bekroond met de Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs. Recente publicaties: Ogenzwart (roman), Koningswens (roman) en Geheim Indië. Het leven van Maria Dermoût 1888-1962 (biografie). In september 2005 verscheen de biografische roman Madelon. Het verborgen leven van Madelon Székely-Lulofs. Voor NRC Handelsblad schrijft hij beschouwingen. In voorbereiding zijn de biografie over Arthur van Schendel, Het opgejaagde schip, en de nieuwe roman Gehuwde dochter.
wouter godijn (1955) debuteerde in 1997 met de roman Witte tongen. Sindsdien schreef hij vier poëziebundels: Alle kinderen zijn van glas (2000),