De aanvallen, op George III, koningin Charlotte, den Prins Regent, de hertogen van York en Cambridge, Nelson en Wellington, en bovenal op den veelgehaten en gevreesden Pitt, in wien Napoleon zijn sterksten vijand erkende, zijn dikwijls van een buitengewoon grove soort.
‘Pitt, Pitteux, Dépité, meurt de la pituité, et des suites d'un soufflet’ is een er van. Een andere, waarin de kop van den Britschen minister althans een zweem van gelijkenis heeft: ‘Mort de Pitt,’ stelt hem voor, zooals hij door een duivel wordt weggedragen, terwijl de koning blindelings zijn weg zoekt, en valt over een zak ‘Dépôt des crimes du Gouvernement Anglais’, in een afgrond. ‘Goddam, je suis f....’ steunt hij. Een Fransche nationale garde houdt een papier op, waarop staat: ‘Victoire Austerlitz, Paix Continentale’(?). ‘Réveil de Pitt’ stelt den staatsman op zijn bed voor, zooals hij een visioen krijgt van de overwinningen van zijn tegenstander, en vervloekt wordt door zijn landgenooten. ‘La Lanterne Magique’ vertoont een kaart, waarop men Schotland en Ierland van het rijk ziet afgescheurd.
Ingewikkelder, en niet zeer de moeite van het beschrijven waard, is de prent ‘L'Horoscope de l'Angleterre’, terwijl de allegorie op de bevrijding van Engeland door Napoleon grappig is als tegenhanger van de vele Engelsche prenten waarin het schrikbeeld van een Engeland, geknecht door den tyran, den volke wordt voorgehouden. Een prent, die gezegd kan worden een verzoenenden geest te ademen, stelt verschillende naties voor, waaronder ook Engeland, drinkende op ‘Bonaparte and peace for ever - Vive Bonaparte et la paix’.
In andere caricaturen vindt men natuurlijk, behalve Engeland, nog meer vijanden van den keizer bespot: den keizer van Rusland, den ‘verrader-