Nisse, Windmolen
Poest Clementstraat 7) is in 1869 (gedenksteen) in neoclassicistische stijl gebouwd naar ontwerp van D. de Koning. Het T-vormige gepleisterde pand is in 1986 gerestaureerd en heeft deels een origineel interieur.
Van het kasteel Huis ter Nisse, dat tot 1843 aan de zuidzijde van het Dorpsplein stond, resteert de voormalige koetsierswoning (Dorpsplein 25), een dwars huis met aangebouwde stenen schuur. Het oudste deel stamt uit circa 1650. Waarschijnlijk na de sloop van het kasteel, toen het kasteelterrein landbouwgrond werd, heeft men deze woning tot een boerderij uitgebreid. In de huidige, in 1973 in Engelse cottagetuinstijl aangelegde siertuin ligt een vliedberg (11de-12de eeuw). Aan de Zuidweg bevindt zich het vroegere toegangshek van het kasteel in Lodewijk XV-stijl met twee bakstenen vleugelstukken tussen vier natuurstenen posten met vazen en de wapens van het geslacht Van der Nisse (circa 1760; gerestaureerd 1993).
Woonhuizen. Karakteristieke voorbeelden uit de 18de en vroege 19de eeuw zijn onder meer het diepe huis Dorpsplein 27 met tuitgevel, dat gelet op de grote stenen moppen in de zijgevel een oudere oorsprong heeft, het diepe huis Dorpsplein 18 (1817), het tweebeukige dwarse huis Dorpsplein 19, met kelder en opkamer, en de dwarse huizen Dorpsplein 20 en Dorpsplein 26. Rond 1910 in neorenaissance-stijl gebouwd is het dubbelpand Dorpsplein 31-32.
De windmolen (Gerbernesseweg 21) is een achtkantige grondzeiler met een bakstenen voet, een gepotdekselde houten onderbouw en een met dakleer beklede ingesnoerde houten romp en kap. Deze uit 1750 of 1752 daterende molen, ingericht als korenmolen, is in 1980-'81 gerestaureerd.
De dorpspomp (Dorpsplein ong.) stamt uit circa 1780. Deze natuurstenen pomp in Lodewijk XVI-stijl is versierd met alliantiewapens en wordt bekroond door een vaas.
De achtzijdige muziektent (Dorpsplein ong.) dateert van 1932 en heeft een bakstenen voet en een tentdak op houten kolommen.
Boerderijen. De hoeve Zuidweg 2 bestaat uit een 18de-eeuws woonhuis en een aangebouwde, deels houten, dwarsdeelschuur met rieten dak. Interessante voorbeelden zijn verder de rond 1900 gebouwde boerderijen Zuidweg 8 en Gerbernesseweg 17 met een middenganghuis als woongedeelte en een zwart geteerde houten dwarsdeelschuur.
Ten zuiden van het dorp ligt de hoeve De Mooie Staak (Rondepolderdijk 1). Van het vrijstaande woonhuis uit 1632 (jaartalankers) is de kopgevel deels gepleisterd en deels uitgevoerd in gele steen met siermetselwerk in rode baksteen. Boven de ingang is een engelenkopje geplaatst. De zwart geteerde houten schuur dateert uit de 19de eeuw.
Het voorm. station (Palmboomseweg 1) ligt ten oosten van het dorp aan de in 1927 door de Spoorwegmaatschappij Zuid-Beveland aangelegde lokaalspoorlijn. Het woonhuis met kantoortje, het wachtlokaal en de goederenloods zijn gebouwd in traditionalistische vormen volgens een standaardtype.