's-Heerenhoek, Meestoof Nederland
heeft een gepleisterde eclectische gevel met decoratieve consoles in de kroonlijst. Karakteristieke dwarse eenlaagspanden uit circa 1900 met neorenaissance-details zijn
Molendijk 31-33 en verder
Molendijk 1,
25 en
37. Een neorenaissance-detaillering hebben ook de vrijstaande middenganghuizen
Werrilaan 11,
19,
21 en
23 (circa 1915), met een dakkapel of dakerker boven de inpandige ingangsportalen, die deels een jugendstil-betegeling hebben.
De meestoof ‘Nederland’ (Stoofweg 7) is een langgerekt gebouw uit circa 1840 met rondboogvensters in de voorgevel. Aan de achterzijde is het woonhuis aangebouwd.
Het trafohuisje (Kuijpersdijk ong.), gebouwd in 1931 voor de P.Z.E.M. naar ontwerp van C.W.B. Keller, heeft een overkragend tentdak en inspringend metselwerk.
Boerderijen. In de omgeving van 's-Heerenhoek liggen enkele interessante boerderijen, zoals de hoeve Paardenborgh (West Langeweg 3), waarvan het gepleisterde woonhuis met tuitgevel stamt van 1615 (jaartalankers). De houten wagenschuur is 19de-eeuws. De van 1840 (jaartalankers) daterende boerderij Borsselsedijk 10 heeft een dwars woongedeelte met inwendig tegeltableaus uit de bouwtijd. Verder zijn er een aangebouwd zomerhuis en een gepotdekselde houten schuur met vier inrijdeuren en een rieten wolfdak. Een karakteristiek voorbeeld van een laat-19de-eeuwse boerderij is 's Heerenhoeksedijk 54, met als woongedeelte een middenganghuis in neorenaissance-stijl. De aangebouwde deels houten dwarsdeelschuur is iets hoger dan het woonhuis en heeft één stel wit omlijste wagendeuren en twee stel mendeuren.