circa 1950. De Vrije Evang. kerk (Papendrecht 4) is een sobere zaalkerk van 1952 met dakruiter en ingangsportaal, ontworpen door A.C. Kammmeyer. De Herv. kerk (Dorpsstraat 50) is een driebeukige kerk voorzien van steekkappen boven de zijbeuken en een slanke geveltoren met ranke lantaarn in gewapend beton. Deze kerk kwam in 1947-'52 tot stand naar ontwerp van A. Eibink ter vervanging van een verwoeste voorganger uit 1619. Naar ontwerp van J. Kolff opgetrokken is de kleine voorm. Geref. kerk (Nieuwstraat 23) - nu woonhuis - uit 1954.
Woonhuizen. Tot de spaarzaam bewaard gebleven vooroorlogse bebouwing behoren het woonhuis Dorpsstraat 31 (circa 1910) met rationalistische details en Dorpsstraat 78 (circa 1930) met expressionistische elementen.
Het bankgebouw Spuiplein 27 is een rijzig drielaags gebouw met rationalistische details, gebouwd rond 1922 voor de Bank-Associatie.
De achtzijdige muziektent (Spuiplein ong.) dateert van 1929 en is voorzien van boogvormige smeedijzeren versieringen.
De lichtbaak (Oranjeplein ong.) is een kustlicht van 1913 met opengewerkte ijzeren constructie voorzien van trap, omgang en lichthuis. Rond 1980 heeft men de baak op de plaats van het oude havenfort herbouwd.
Verdedigingswerken. Van het voorm. fort Frederik Hendrik (Nieuwesluisweg ong.), gebouwd als fort Imperial in 1810-'12, is het zuidelijke deel van de gebastioneerde vijfhoek behouden. In 1988-'90 is aan de noordzijde de Deltadijk om het fort gelegd; het binnenterrein is ingevuld met recreatiewoningen. Van de voorm. Stutzpunktgruppe Breskens (tegenover Oude Rijksweg 30) resteren enkele in 1942-'43 gebouwde Duitse bunkers. Zij maakten deel uit van het zuidfront van de vesting Vlissingen.
De vuurtoren (Nieuwesluisweg 14), gelegen ten westen van Breskens, bestaat uit een achtkantige conische romp van vijf verdiepingen met een balustrade en een lichthuis met koepel en draailicht. De uit gietijzeren elementen opgebouwde toren werd in 1867 uitgevoerd naar ontwerp van Q. Harder door de ijzergieterij L.J. Enthoven & Zn. te 's-Gravenhage. De met horizontale witte en zwarte banden beschilderde toren is inwendig voorzien van gietijzeren trappen.