fileerde ribben. De gewelven dragen midden-13de-eeuwse, kleurige beschilderingen; baksteenpatronen in sierverband op de gewelfvelden en natuursteenimitatie op de gewelfribben en gordelbogen. Iets jonger is een schildering van twee kampvechters op de noordmuur. Tot de inventaris behoren een preekstoel in neoclassicistische stijl (omstreeks 1830), twee rijk bewerkte gietijzeren kronen (1875) en een orgelfront zonder instrument (1902). De kerkvloer bevat enkele grafzerken, waarvan de oudste uit 1623 dateert. Op het kerkhof staat een betonnen grafhek in jugendstil-vormen uit omstreeks 1915.
Het huiskamer-café Dorpsweg 4, bij de brug over de Westerwijdwerdermaar, is een eenvoudig eenlaags pand met wolfdak uit omstreeks 1860.
Molens. De stellingkoren- en pelmolen Zeldenrust (Dorpsweg 16) heeft een met dakleer beklede achtkant op een bakstenen onderbouw. De molen werd in 1845 gebouwd voor en door J.F. Ritsema ter vervanging van een afgebrande voorganger. Poldermolen De Palen (Palenweg ong.) is een met riet gedekte achtkante bovenkruier op veldmuren, in 1876 door J. Klippius gebouwd en in 1882 naar de huidige plek verplaatst. Het ijzeren hoogholtje over de Westerwijtwerdermaar leidt vanaf de Heemweg naar de kerk.
Wildervank, Herv. kerk