dat het weldegelijk een kwestie van persoonlijk belang kan zijn om macht uit te oefenen, om gelijk te krijgen en je wil door te zetten, vooral politiek gelijk, wat dan weer de nodige voordelen met zich meebrengt, zoals wij allemaal weten meneer de voorzitter. En het is maar al te duidelijk dat deze hele metro-kwestie een politieke zaak aan het worden is, die weer eens op de ruggen van de bewoners hier uitgevochten wordt. (Daverend applaus, dat de vloer doet trillen; de wethouder imponeert het niet, noch boezemt het hem vrees in, want dit is een taal die hij herkent, kent, zelf hanteert.) Want.dat.het.een.politieke.zaak.aan.het worden.is, dat meneer de voorzitter, is iets waaraan langzamerhand niemand meer twijfelt - en dan bedoel ik niet eens dat de belangen die er in het spel zijn de belangen zijn van het grootkapitaal of van de verzekeringsmaatschappijen of het Philips-pensioenfonds, maar ook van de partij die zogenaamd een arbeiderspartij is maar die - (Applaus, zij het wat minder) - en.dit.maakt.het.opnieuw.tot.een.gewone-ordinaire politieke-kwestie...
De voorzitter slaat nu met de hamer op tafel.
-Meneer Minnesma, als u niet inbindt ontneem ik u het woord.
-Daar hebt u het recht niet toe.
-Jawel meneer Mindersma, ik heb als voorzitter de leiding van de vergadering en ik ontneem u het woord of ik schors de vergadering.
-Mijn naam in Minnema, Minnema, M i dubbel n e m aa. En als u mij het woord ontneemt meneer de voorzitter, dan dien ik onmiddellijk een voorstel van orde in dat mij het woord weer verleend wordt, opdat de stem van de meerderheid, van het protest weer kan spreken, want die stem vertegenwoordig ik.
Applaus. De woordslimmerik.
De voorzitter, onzeker: - Dit is geen voorstel van orde, dit is...
-Oké meneer de voorzitter, ik zal mijn mond wel houden. U denkt waarschijnlijk: de stem van de meerderheid is al genoeg gehoord.
Driftig gehamer op de tafel, maar hij heeft zijn zin gehad.
Na een korte pauze krijgt de wethouder gelegenheid om te ant-