kon zien, omdat de bandieten haar gezicht ook met beddegoed hadden bedekt’.
Anneke Sypekotten kan niet schrijven. Onder het protocol zet zij haar handmerk: een kruisje. Hoe zij toch de tol, die zij inde, kon noteren, is derhalve een groot raadsel. De kopstukken van deze inbraak vinden geen zachtaardige dood. Joannes Vincken, bijgenaamd ‘De Vinckde Coopman-de Generaal’ wordt op 2 juli 1743 gearresteerd en opgesloten in het kasteel te Herzogenrath. Hij weet hieruit te ontvluchten en wordt het laatst in Luik gesignaleerd. Hoe het hem verder is gegaan is niet bekend. In ieder geval heeft hij op 13 juli 1744 in Luik in de gevangenis gezeten.
Andries Consten wordt geradbraakt en op 9 oktober 1743 onder de galg te Chèvremont begraven.
Michael Winckens sterft op de pijnbank op het kasteel te Herzogenrath. Dat gebeurt op 2 april 1743. Twee dagen later wordt zijn lijk door de beulsknecht over de kasteelmuur in de gracht geworpen. Daarna naakt in een doodkist gelegd en ter plaatse begraven.
Nicolaas Peters wordt op 10 september 1743 geëxecuteerd. Zijn benen, armen en hoofd worden afgehouwen, de lichaamsdelen op een rad gespijkerd en ten toon gesteld. Het dient als ‘exempel en voorbeeld voor anderen’. Zijn stoffelijke resten worden onder de galg begraven.
De galg van Ubach voor het district Groenstraat te Waubach heeft niet aan de Brandenberg gestaan, zoals steeds vermeld wordt, maar in de heide, waar Ubach aan Heerlen grensde, ongeveer 200 meter oostwaarts van de Brandenberg aan de zogenaamde ‘Langen Poel’.
Christoffel Kleynen sterft hier op 10 september 1743 eveneens aan de galg.
In de nacht van 4 op 5 juli 1742 hebben de Bokkerijders een bezoek gebracht aan de woning van Joannes Keulaerts in Kerkrade. De woning lag aan de linkerkant van de weg van Heerlen naar Aken, dicht bij Drievogels. Tussen 24 en 1 uur verschijnen enkele bandieten op zijn slaapkamer. Keulaerts is opgesprongen, heeft het raam opengerukt en roept luidkeels om hulp. Joannes Moulen uit de Wijngracht grijpt hem vast en slaat hem drie fikse gaten in het hoofd. Leonard Vroen, bijgenaamd de ‘Generaal van Seckendorf’, steekt Keulaerts daarop met een mes in zijn rechterarm. De Bokkerijders binden zijn armen op zijn rug. Ze gooien de man op bed en trekken beddegoed over zijn hoofd, zodat hij niet meer kan zien wat zij uitspoken. Zijn zoon Willem, die op 22 oktober 1730 met Anna Hanssen is getrouwd en bij hem inwoont, is niet thuis. Anna danssen ontmoet de Bokkerijders wel. Zij dringen in haar slaapkamer en knevelen de vrouw. Zij wijst hen onmiddellijk aan waar het geld verborgen is. Terwijl de bandieten op haar kamer bezig zijn de kis-