‘boelschap’ samenleven met genoemde Bellerose, maar ook voor het feit, dat zij hem had overgehaald om, in strijd met de militaire reglementen, de nachten bij haar inplaats van in de militaire barakken door te brengen.
Bij vonnis van het Brabantse Hooggerecht van 2 augustus 1748 werd zij wegens hoererij, debauche, bedrog en schending van de militaire discipline veroordeeld tot 14 dagen gevangenschap op water en brood en verbanning uit de stad Maastricht voor de tijd van zes opvolgende jaren, benevens tot betaling der gerechtskosten.
Een andere rechtzaak had betrekking op het te Wyck gelegen pand Den Draak. In dit huis werden begin april 1749 gearresteerd: Jan Hocka, Johannes Mülenstein, Johan Michaël Jacobi, Anthonis Joseph Colsa en een zekere Sampson Hertz. Zij werden ervan beschuldigd zich, in strijd met de geldende wettelijke voorschriften, als ‘neerloze’ (zonder beroep) vreemdelingen in Maastricht op te houden.
Bovendien hadden Hocka en Mülenstein, zonder toestemming van het stadsbestuur en zonder in het bezit te zijn van het burgerrecht van deze stad het aan de barones van Moelingen toebehorende huis Den Draak voor 7 dukaten per maand gehuurd van de stadstimmerman Vincent Alart, die met het beheer van het pand belast was.
De arrestanten werden ervan verdacht, dat zij in dit huis, vooral 's nachts allerhand verdacht volk lieten verkeren. Ofschoon zij beweerden, dat zij aan de bezoekers slechts wijn, koffie en chocolade schonken, werden zij ervan verdacht, dat zij daar ook gelegenheid gaven tot ‘ruineuze’ hasardspelen en het plegen van ontucht. Zij verleenden bovendien onderdak aan allerlei verdachte individuen, zoals bijvoorbeeld Sampson Hertz, die ofschoon hij generlei aannemelijke kostwinning had, in een dergelijk duur lokaal verbleef.
Enige andere bij de inval van de politie in het huis aanwezige personen hadden, profiterend van de grote omvang van het huis, weten te ontsnappen.
Michaël Jacobi was bij zijn arrestatie daar aangetroffen in bed met een vreemd vrouwspersoon. Het bleek dat hij zich, ondanks hem dit bij een vorig vonnis uitdrukkelijk verbo-