1673 te Antwerpen gedrukt, zijn bezoek aan Maastricht op 22 juni 1664, met uitvoerige bijzonderheden over de belegeringen van de stad, de verjaging van de kloosterlingen, het mirakuleuze beeld van O.L. Vrouw en de geschiedenis van het klooster Lichtenberg dat in 1455 als Ermitage was opgericht.
Hij was zeer ingenomen met de ‘op de pleyne van Sint-Servaas, een seer ghenuchelycke plaetse, tot versiersel van de stad, niet sonder groote onkosten’ gebouwde fontein. In een, waarschijnlijk in het begin der 18e eeuw, zonder vermelding van de schrijver, drukker en uitgever, uitgegeven Voyage, wordt een uitvoerige beschrijving gegeven van Maastricht, haar kerken, het stadhuis, het tweeherig bestuur etc. Bij de relieken in de St. Servaaskerk zag de schrijver de sleutel en de beker van St. Servaas en een reliek ‘met de melk van de H. Maagd.’
Jaarlijks zouden uit Frankrijk 2 à 3000 pelgrims de bron van St. Servaas bezoeken. Hij vermeldt ook het wonderbaarlijke kruis van Wyck, dat ontstaan was uit een noot afkomstig uit ‘Hierusalem’ en waarvan men het hout niet zou kunnen beschilderen.
Elke zaterdag werd in Maastricht een paardemarkt gehouden. In ‘Can’ bij Maastricht bevond zich een klooster van de broeders van het H. Graf. Op de omliggende heuvels waren daar staties afgebeeld, een rondgang erlangs vergde meer dan 2 uur. Bij de aankomst te Maastricht had hij aan de stadspoort, ten behoeve van de gouverneur, moeten opgeven hoe hij heette, waarvandaan hij kwam en waar hij in de stad zou logeren.
In de in 1724 in Den Haag verschenen Nouveau Voyage de Grèce, d'Egypte.. (etc)... et des Pays, fait en 1721, 1722 et 1723, wordt de door de latijnen ‘Obtricum’ of ‘Trajectum ad Mosam’ genoemde stad Maastricht als een der best versterkte plaatsen van de wereld beschouwd. Verder vinden wij hierin een uitvoerige beschrijving van de stad en haar geschiedenis.
In een in 1732 te Londen verschenen Journey through the Austrian Netherlands, containing the Modern History and Description of all the Provinces, Towns, Castles, Palaces.