Lijnen van liefde
(2011)–Ismene Krishnadath– Auteursrechtelijk beschermdIsmene Krishnadath, Lijnen van liefde. Publishing Services Suriname, Paramaribo 2011 (5de, herziene druk)
DBNL-TEI 1
Wijze van coderen: standaard
-
gebruikt exemplaar
exemplaar Koninklijke Bibliotheek Den Haag, signatuur: 14091197
algemene opmerkingen
Dit bestand biedt, behoudens een aantal hierna te noemen ingrepen, een diplomatische weergave van de vijfde, herziene druk van Lijnen van liefde van Ismene Krishnadath uit 2011. De eerste druk dateert uit 1990.
redactionele ingrepen
achterplat: in het origineel is een gedeelte van de tekst onleesbaar. In deze digitale editie is ‘[...]’ geplaatst.
p. 8: z over → zo ver: ‘Je bent zo ver van hier’.
Bij de omzetting van de gebruikte bron naar deze publicatie in de dbnl is een aantal delen van de tekst niet overgenomen. Hieronder volgen de tekstgedeelten die wel in het origineel voorkomen maar hier uit de lopende tekst zijn weggelaten. Ook de blanco pagina's (binnenkant voorplat, 4, 50, binnenkant achterplat) zijn niet opgenomen in de lopende tekst.
[ voorplat]
LIJNEN VAN LIEFDE
Ismene Krishnadath
[pagina 1]
LIJNEN VAN LIEFDE
[pagina 2]
© Ismene Krishnadath
Publishing Services Suriname
Schilderij omslag: Reineier Asmoredjo
Lay-out en vormgeving: Raquel Yhap
Paramaribo 2011, vijfde herziene druk.
[pagina 3]
LIJNEN VAN LIEFDE
Ismene Krishnadath
Publishing Services Suriname
[ achterplat]
Het leven van Irini en haar zeventienj[...] -dig en gemoedelijk tot Glenn, Irini's [...] vader, op het toneel verschijnt.
Glenn, die in zijn jaren van afwezigheid enige rijkdom heeft verworven, slaagt er opnieuw in Irini's liefde te winnen.
Hun romance wordt argwanend gadegeslagen door Gitá en haar vriend Terry. En terecht!
De rijkdom van Glenn heeft een illegale basis en doet deze vier door lijnen van liefde verbonden hoofdgiguren belanden in een dramatisch avontuur in het binnenland van Suriname.
Ismene Krishnadath (Paramaribo, 1956) is sinds 2003 voorzitter van Schrijversgroep '77. Zij schreef de serie Lees Mee voor beginnende lezertjes, Anansi- en andere verhalen voor wat grotere kinderen en bij Publishing Services Suriname verschenen haar jeugdromans Veren voor de piai en De opdracht van Fodewroko. In 1993 ontving ze de Surinaamse Staatsprijs voor Jeugdliteratuur voor Nieuwe streken van Koniman Anansi. Voor volwassenen en jong-volwassenen schreef zij Satyem, het verhaal van een Javaanse immigrante, en de eerste Surinaamse science fiction en mythologische roman De Legende van Çakuntela van het Groene Continent, waarvan in 2006 de Engelstalige uitgave uitkwam. In 2007 bundelde zij vijfenzeventig van haar columns onder de titel De lippen van Renate. In 2010 verschenen De vangst van Moen Djasidin en Welkom Vreemdeling en in 2011 Een handvol liefdesverhalen.