kamp (1874-1950) worden genoemd. Hij ontwierp de groene art-nouveau-achtige band waarin de maandbladen per halve jaargang werden gebonden. Dat nieuwe ontwerp, ook nodig omdat het blad iets groter werd, van 26 bij 17 cm naar 30 bij 20 cm, hield stand van januari 1901 tot en met december 1939.
Daarna tekende Debora Duyvis (1886-1974) voor het ontwerp, dat slechts twee banden siert aangezien na 1940 geen nummers meer verschenen. Haar nieuwe ontwerp was nodig omdat de naam van het blad met ingang van januari 1940 werd ingekort tot Elsevier's Maandschrift.
Dat voor Duyvis als ontwerpster voor de nieuwe band was gekozen, hoeft niet te verbazen. Halverwege de jaren dertig had zij ook het nieuwe ontwerp gemaakt voor de cover van de maandelijkse uitgaven. Ze had niet alleen de letters getekend en voor de gele kleur gekozen, maar ook het Non Solus-drukkersmerk teruggebracht tot een fragment waarin alleen een stukje van een wijnrank is te zien.
De eerste decennia hadden de omslagen van Elsevier's Geïllustreerd Maandschrift een door Joan Berg in geel, roze en groen geschilderd ‘Nederlands’ tafereel met een molen, een ophaalbrug, een kerktoren en tulpen. Geheel in lijn met de belofte in het prospectus dat Elsevier's ‘oorspronkelijk Nederlandsch’ zal zijn. Tussen Bergs omslagen en die van Duyvis liggen vele jaren waarin de covers groen van kleur zijn en typografisch zijn vormgegeven, waarschijnlijk door W.O.J. Nieuwenkamp.
Nieuwenkamp was een vaste medewerker van het blad, maar maakte voor de uitgeverij ook boekomslagen. Na de eeuwwisseling reisde hij veelvuldig naar Bali waarover hij in Elsevier's verslag deed in woord en beeld. Voor de bundeling