Met een flik in bed
(1966)–Rudolf Geel, J.W. Holsbergen– Auteursrechtelijk beschermdRudolf Geel en J.W. Holsbergen, Met een flik in bed. Uitgeverij De Bezige Bij, Amsterdam 1966
DBNL-TEI 1
Wijze van coderen: standaard
-
-
gebruikt exemplaar
eigen exemplaar dbnl
algemene opmerkingen
Dit bestand biedt, behoudens een aantal hierna te noemen ingrepen, een diplomatische weergave van Met een flik in bed van Rudolf Geel en J.W. Holsbergen uit 1966.
redactionele ingrepen
Bij de omzetting van de gebruikte bron naar deze publicatie in de dbnl is een aantal delen van de tekst niet overgenomen. Hieronder volgen de tekstgedeelten die wel in het origineel voorkomen maar hier uit de lopende tekst zijn weggelaten. Ook de blanco pagina's (binnenkant voorplat, 2, 6, binnenkant achterplat) zijn niet opgenomen in de lopende tekst.
[ voorplat]
geel
holsbergen
met een flik in bed
de bezige bij
[pagina 1]
MET EEN FLIK IN BED
LITERAIRE REUZENPOCKET 206
[pagina 3]
J.W. HOLSBERGEN
RUDOLF GEEL
Met een flik in bed
Roman
1966
UITGEVERIJ DE BEZIGE BIJ
AMSTERDAM
[pagina 4]
Copyright 1966 De Bezige Bij Amsterdam
Omslagontwerp Leendert Stofbergen
Foto Pieter van Delft
Druk Bosch Utrecht
[pagina 208]
j.w. holsbergen
publiceerde bij De Bezige Bij De handschoenen van het verraad (3e druk in voorbereiding) een kleine roman, bekroond met de Vijverbergprijs; de verhalenbundel Een koppel spreeuwen lrp18; de roman Soldaten en kinderen half geld lrp131; in voorbereiding: Zakenmensen eerlijk als goud.
J. Greshoff schreef: ‘Onvergelijkelijkheid, Holsbergen's grootste deugd en kwaliteit’, ‘een van onze belangrijkste prozaschrijvers’ (C.J.E. Dinaux), ‘Meesterlijk’ (Ab Visser) en verder lieten Pierre H. Dubois, Hans van Straten, K. Schippers, C. Buddingh', Willem Brandt, Hans Warren, G.H.M. van Huet en anderen zich zeer prijzend over hem uit. Anderen weer verafschuwen Holsbergen: Jan Spierdijk in De Telegraaf, en Hervormd Nederland, ‘Nihilisme, goud op snee’.
rudolf geel
publiceerde bij De Bezige Bij De magere heilige lrp54, roman, en De weerspannige naaktschrijver lrp134, roman.
Over De magere heilige: ‘Met Geel is een talent gekomen, een debuut dat dit van Mulisch evenaart’ (Freddy de Vree). ‘Juist dit anti-realisme dat op een of andere manier superrealisme wordt, maakt dit debuut tot zo'n frappante verschijning in onze nieuwste literatuur’ (Th. Govaert).
Over De weerspannige naaktschrijver: ‘Het relaas van de vrijerij met Elize o.m. is zeer amusant en bewijst welke grote mogelijkheden Rudolf Geel ook als speels en humoristisch verteller bezit. In dit opzicht kan hij wedijveren met J.W. Holsbergen’ (Paul de Wispelaere).
[ achterplat]
het werken aan dit boek
was voor ons
een merkwaardige en nieuwe ervaring,
een sensatie.
eigenlijk jammer,
dat deze ‘roman van het succes’
naar een slot toe groeide.
rudolf geel
j w holsbergen