Achttien voetsporen
(1992)–Anouschka Hilversum– Auteursrechtelijk beschermdAnouschka Hilversum, Achttien voetsporen. Met illustraties van Marlon Tjung Agnie. Vaco Uitgeversmaatschappij, Paramaribo 1992
DBNL-TEI 1
Wijze van coderen: standaard
-
gebruikt exemplaar
exemplaar Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde Leiden, signatuur: M 3r 5049 N
algemene opmerkingen
Dit bestand biedt, behoudens een aantal hierna te noemen ingrepen, een diplomatische weergave van Achttien voetsporen van Anouschka Hilversum uit 1992. De illustraties zijn van de hand van Marlon Tjung Agnie.
redactionele ingrepen
Bij de omzetting van de gebruikte bron naar deze publicatie in de dbnl is een aantal delen van de tekst niet overgenomen. Hieronder volgen de tekstgedeelten die wel in het origineel voorkomen maar hier uit de lopende tekst zijn weggelaten. Ook de blanco pagina's (binnenkant voorplat, 100, binnenkant achterplat) zijn niet opgenomen in de lopende tekst.
[ voorplat]
Achttien Voetsporen
Anouschka Hilversum
[pagina 1]
Achttien Voetsporen
[pagina 3]
Achttien Voetsporen
Anouschka F. Hilversum
vaco
UITGEVERSMAATSCHAPPIJ
PARAMARIBO
[pagina 4]
ISBN 99914 0 043 5
© 1992 VACO N.V. UITGEVERSMAATSCHAPPIJ-PARAMARIBO
Niets uit deze uitgave mag worden verveelvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.
No part of this book may be reproduced in any form, by print, photoprint, microfilm or any other means, without prior written permission from the publisher.
Illustraties: M. Tjung Agnie
Grafische verwerking: Vaco-Press N.V., grafische industrie, Paramaribo
[ achterplat]
Als scholiere van het Vrije Atheneum in Paramaribo begon Anouschka Fayala Hilversum reeds op 13-jarige leeftijd aan een droomwens, het schrijven van haar eerste grote verhaal.
Op jeugdige leeftijd participeerde zij ook reeds enthousiast en met succes in scriptie- en briefwedstrijden alsmede een spreekcontest, terwijl zij ook haar eerste krantenartikelen schreef.
Dat het publiceren van een verhaal meer is dan het uitwerken van een tekst op (opa's) typemachine heeft Anouschka aan den lijve ondervonden. Met veel steun echter van haar gehele familie Hilversum en Gooswit, in het bijzonder van haar moeder en broer Arvid, alsmede vele schoolgenoten heeft zij met grote volharding de door haar ingeslagen weg afgelegd tot -zoals zij zelf zegt- het ‘bittere’ einde, een moment dat maar nooit leek te komen.
Met de verschijning van dit boek -ze heeft zojuist haar Vrije Atheneum diploma behaald- hoopt zij niet alleen vruchten van waardering te mogen plukken, maar vooral ook het bewijs aan andere jonge schrijvers te leveren, dat ook zij met voldoende doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen maar bovenal voldoende zelfkritiek (......de naam van de leraar van de schrijfschool.......) droomwensen tot werkelijkheid kunnen brengen.
Dat vele jeugdigen in Suriname dit boek zullen lezen, is haar grootste wens.
Vaco N.V. Uitgeversmaatschappij
ISBN 99914 0 043 5