Postweg zijn met een bordje gemarkeerd. Sla bij de kruising linksaf.
Als u nog een mooie, eenzame grafheuvel wilt zien, gaat u bij het kruispunt niet direct linksaf, maar even rechtdoor en dan neemt u de eerste afslag rechts, een grassig bospad. De grafheuvel ligt na ongeveer 100 meter links in de berm, op het hoogste punt van de omgeving.
De Laak is een oeroude weg. Ooit was dit de scheidslijn van het Speulder- en het Sprielderbos: twee collectief beheerde bossen, ook wel ‘malebossen’ genoemd, waar rechthebbenden hout mochten halen of varkens mochten hoeden. Nu is De Laak de gemeentegrens tussen Putten en Ermelo.
Volg De Laak, ook bij de kruising met de Drieseweg.
De weg gaat hier onmiskenbaar naar boven. Op het hoogste punt ligt Drie, een dorpje dat al in 855 vermeld wordt. We blijven op de flank van de hoogte.
Aan uw rechterhand ziet u algauw na de Drieseweg een grafheuvel tegen een naaldbosrand, opnieuw markant gelegen op een relatief hoog punt. Nog iets verder ziet u rechts een grote terreininzinking: het Solse Gat, een natuurlijke diepte die door leemwinning nog dieper werd. Net voorbij het Solse Gat is te zien dat ook dit opmerkelijke landschapselement de grafheuvelbouwers aantrekkelijk voorkwam. De drie heuvels liggen rechts van De Laak, tussen en deels onder hoge beuken. Een kilometer verder ligt nog een grafheuvel, pal rechts van de Laak.
Volg De Laak tot in Garderen en houd daar de richting Uddel aan.
In de omgeving van Garderen liggen nog veel wildwallen. Na Speuld zult u er weinig moeite mee hebben ze te herkennen.