De vrouw: ‘En waarom doen jullie dat dan niet?’
‘Maar honey, je moet toch ook rekening houden met wat ze in de wereld dan over je zeggen?’
Vreemd: een meisje dat aan een Italiaanse jongen in korte Italiaanse zinnen probeert uit te leggen dat papa en mama in ons land heit en mem is.
Veel vakanties lang heb ik gedacht dat je Hollandse vrouwen het best herkent aan de gebloemde jurken. Maar het lukt nu soms ook met kunstgebitten.
Een Hollandse man, op een terras in Venetië: ‘Loop ik over het San Marco-plein en rijdt zo'n Italiaanse nozem met een karretje tegen mijn hielen. Keihard. Hij zegt: “scusi, scusi.” Ik zeg: niks scusi, je moet uitkijken. Wat heb ik nou aan scusi, ik verrek van de pijn. Maar ja, die jongen verstond me niet, dus ik zeg: Do you speak English? Maar hij sprak geen Engels. Ik zeg Sprechen Sie Deutsch? Hij zegt: Ein wenig. Hij verstond een beetje Duits. Maar ja, toen wist ik het Duitse woord voor klootzak niet, dus toen heb ik 'm maar laten gaan.’
Het is een merkwaardige ervaring om aan het strand van Venetië plotseling ons Kamerlid Berkhouwer te zien, in zwembroek en peuterend aan zijn kiezen. Op de stoel naast hem lag een zwarte aktentas, open, zodat officiële papieren zichtbaar waren. Terwijl je verder loopt wordt toch een blij gevoel in je wakker: onze Wetgevende Macht rust nooit!
Maar als je later in je hotel komt blijkt dat een groot aantal Europese parlementariërs in het Lido is neergestreken, voor een of andere vergadering. Verschillende van hen hebben de vrouw meegebracht, want Venetië is ten slotte wat.
De volgende merkwaardige ervaring is dan om op dat