wat mee kunt doen. Het omhulsel was pikanterig krokant knappend en krakerig schuimend tussen de tanden. Mijn echtgenoot veronderstelde dat het wel ezelsvlees geweest zou kunnen zijn, maar toen had ik het al op. Mijn metgezel had zelf een Riz à l'empereur Auguste, een uiterst merkwaardig schoteltje. Het bord bevat eerst een dikke snee kuch waarop een rand van zeer platgeslagen rijst en daarin liggen goudknapperige bonen, die zo uit de grill komen. Dat het knapperig was hoorde ik toen mijn echtgenoot begon te savoureren. Een uiterst mannelijke schotel, die het best kan worden afgemaakt met een paar blaadjes peterselie zodat het er goed uitziet en iets in frisheid toeneemt.
Als hoofdgerecht bestelden wij natuurlijk Chicken à la King Herode, waar deze herberg al eeuwen beroemd om is. Deze Chicken is een enorme schotel zacht, mals vlees, waar men heel wat werk aan heeft. Na afloop telden mijn echtgenoot en ik wel 45 kleine beentjes. De saus voor de Chicken wordt aan tafel bereid uit talloze flessen die ook tot het keukengeheim hier horen. Er is een lichte mousserende drank bij, en een kleverige rode stroop. Ik ben niet dol op aan tafel in elkaar geflanste sausen, maar het is toch best leuk om zo'n man bezig te zien, zeker als het gepaard gaat met een geheimzinnig grijnzen, zoals hier in l'Etable. De saus was pikant, wat wel nodig was, omdat het vlees voor ons merkwaardig zoet smaakte, maar dat kan ook verbeelding geweest zijn. Bij deze Chicken was het alleen maar mogelijk stoofperen te krijgen, niet van die kleintjes waar mijn voorkeur naar uitgaat, maar per persoon één flink gestoofd peertje.
Wij dronken hierbij een plaatselijke wijn, die ons zeer was aanbevolen omdat hij het vlees bekwaam zou afronden en zich niet zou laten wegdrukken door stoofpeer. Het was een Nuits d'Efrata, waarvan het etiket zei dat hij uit 29 was. Maar wie denkt dat wij te doen hadden met een warme, legendarische, rode wijn moet ik teleurstellen, het was