zinnen aan een boek. Een voorbeeld is haar bespreking van Bob's grote dag van Marie Leopold en Van het grote dierenboek van Riek Poutsma. Reyneke van Stuwe schrijft: ‘Het eerste een bundel prettige vertellingen, zooals de bekende Marie Leopold die weet te geven, grappig geïllustreerd door Adri Alindo; het tweede een vlot verteld verhaal met een nuttige tendenz, versierd met gekleurde platen van O. Verhagen. Keurig verzorgd zien ook deze boekjes er weer uit.’
In haar uitgebreidere besprekingen gaf zij er blijk van goed op de hoogte te zijn van het werk van de auteur. Van tijd tot tijd definieerde zij waaraan volgens haar een goed jeugdboek moest voldoen. De belangrijkste eis was dat een kinderboek nooit tendentieus mocht zijn; de abstracte opvoedkundige bedoeling mocht nooit tot iets concreets worden verwerkt, maar uit het concrete verhaal moest wel een opvoedkundige bedoeling te abstraheren zijn. Daarnaast vermeldt Reyneke van Stuwe geregeld hoe de verteltrant is die volgens haar jonge lezers aanspreekt. Die moet bijvoorbeeld niet te wijs en niet te dwaas, niet te sentimenteel en niet te nuchter, niet te grappig en niet te ernstig, niet te romantisch en niet te eentonig-saai zijn.
Niet alleen de auteur en het verhaal kregen aandacht, ook ging zij uitgebreid in op de illustraties. Dat Jeanne Kloos zeer aandachtig las, blijkt uit de telkens terugkerende reeksen door haar opgemerkte zetfouten en de suggestie om die bij een tweede druk te corrigeren. Haar recensies waren altijd positief van toon. In haar reactie op opmerkingen van lezers schreef zij onder andere: ‘Wie zèlf het métier door en door kent, wie zèlf heeft geworsteld en gewanhoopt, zèlf heeft geleden om zijn werk, wie zèlf is afgepijnigd, wie zèlf heeft gebloed, - zoo eene grijpt niet meer met de anderen naar steenen, - maar spreekt graag een woord van sympathie, van opbeuring, van aanmoediging, van hulp.’ Waarschijnlijk is dit de meest kernachtige samenvatting van Jeanne Kloos-Reyneke van Stuwe's carrière als schrijfster en recensente. Inmiddels zijn haar boeken nagenoeg vergeten en ook haar recensies lijken weinig waarde te hebben gehad.