kele jaren ontwikkelt Kris-Kras zich tot een tijdschrift dat door kinderboekenuitgevers met interesse wordt gevolgd en waaruit zij ideeën opdoen voor nieuwe publikaties.
In april 1962 wordt de Kris-Kras Uitgeversmaatschappij NV opgericht door de Stichting Kinderbelangen en J.B. Wolters NV uit Groningen. De nieuwe vennootschap heeft tot doel het uitgeven van verantwoorde kinderlectuur in de meest uitgebreide zin, zowel in boekvorm als in de vorm van periodieken. I.M. Fennema-Zboray wordt (inhoudelijk) directrice en blijft hoofdredactrice van Kris-Kras. Het blad wordt luxueuzer opgezet, er komen nieuwe rubrieken en medewerkers, de layout verandert aanmerkelijk en er wordt een Kris-Kras-Kinderboeken-Club opgericht, dit alles nu echter op commerciële basis.
Ondanks deze veranderingen wordt Kris-Kras geen commercieel succes en moet het 't op den duur afleggen tegen goedkopere massabladen als Donald Duck en Taptoe. Ook de uitgegeven boeken hebben niet voldoende financieel resultaat. Op 10 maart 1966 verschijnt het laatste nummer van Kris-Kras. Pogingen die daarna door I.M. Fennema-Zboray en de Stichting Kinderbelangen worden gedaan om het blad met toegezegde overheidssteun opnieuw uit te geven hebben geen succes.
Kris-Kras is als literair tijdschrift een uniek blad in de Nederlandse jeugdliteratuur geweest, dat aan veel auteurs en illustratoren gelegenheid heeft geboden hun schrijf- en tekentalenten te ontplooien. Enkele namen in dit verband zijn Jean Dulieu, Leonie Kooiker, Tonke Dragt, Thea Beckman en Rie Kooyman, Jenny Dalenoord, Ine van Gulik en Laura Gerding. Onder leiding van I.M. Fennema-Zboray is het blad voor de emancipatie van de jeugdliteratuur in de vijftiger en zestiger jaren van groot belang geweest. Op 23 juni 1966 kreeg I.M. Fennema-Zboray voor ‘haar sinds vele jaren met grote volharding en enthousiasme gevoerde strijd voor een verantwoorde kinderlectuur van eigen bodem’ uit handen van prins Bernhard de Zilveren Anjer uitgereikt.