De heiligen van Sichem
(1932)–Ernest Claes– Auteursrecht onbekendErnest Claes, De heiligen van Sichem. Met illustraties van Edgar Tijtgat. Wereldbibliotheek, Amsterdam 1932 (tweede druk)
DBNL-TEI 1
Wijze van coderen: standaard
-
gebruikt exemplaar
eigen exemplaar DBNL
algemene opmerkingen
Dit bestand biedt, behoudens een aantal hierna te noemen ingrepen, een diplomatische weergave van de tweede druk van De heiligen van Sichem van Ernest Claes uit 1932. De eerste druk dateert uit 1931. De illustraties zijn van de hand van Edgar Tijtgat.
redactionele ingrepen
Bij de omzetting van de gebruikte bron naar deze publicatie in de dbnl is een aantal delen van de tekst niet overgenomen. Hieronder volgen de tekstgedeelten die wel in het origineel voorkomen maar hier uit de lopende tekst zijn weggelaten. Ook de pagina met advertenties (64) is niet opgenomen in de lopende tekst.
[pagina 1]
DE HEILIGEN VAN SICHEM
[pagina 2]
DRUKKERIJ EN BINDERIJ VAN DE WERELDBIBLIOTHEEK
[pagina 3]
DE HEILIGEN VAN SICHEM
DOOR
ERNEST CLAES
GEÏLLUSTREERD DOOR EDG. TIJTGAT
TWEEDE DRUK
3de-5de DUIZEND
WERELDBIBLIOTHEEK - AMSTERDAM 1932
[pagina 63]
VAN DENZELFDEN SCHRIJVER VERSCHEEN BIJ DE WERELDBIBLIOTHEEK:
DE WITTE
met penteekeningen van felix timmermans
22ste DRUK - IN KEURBAND f 4.-
‘Dit is humor en kinderpsychologie van de voortreffelijke soort, dit is teergevoeligheid zonder sentimentaliteit. dit is verhalend proza vol geuren en kleuren en mag onder het beste gerekend worden dat het Vlaanderen uit dezen tijd heeft gegeven.’
Alg. Handelcblad.
‘Ernest Claes heeft heel België en Holland verblijd. Om jezelf “krom” te lachen; gezonde humor in een mooi pakje. We feliciteeren de Wereldbibliotheek met deze uitgave.’
De Post.
‘De Witte is onze Vlaamsche Poil de Carotte.’
Ontwikkeling.
‘Koop de Witte, lees hem en ge herleeft een mooi stuk van uw leven.’
De Standaard.
‘Naast de rijke gaven van weelderigen humor en geestig weergeven heeft Claes ook een groote gift aan impressionabiliteit gekregen. Al zijn onfeilbare, handige en nooit berekende effecten spruiten voort uit intuïtie en gevoel.
Delftsche Courant.