Weerzien
(1984)–Boudewijn Büch– Auteursrechtelijk beschermdBoudewijn Büch, Weerzien. De Arbeiderspers, Amsterdam 1984
DBNL-TEI 1
Wijze van coderen: standaard
-
gebruikt exemplaar
eigen exemplaar dbnl
algemene opmerkingen
Dit bestand biedt, behoudens een aantal hierna te noemen ingrepen, een diplomatische weergave van Weerzien van Boudewijn Büch uit 1984.
redactionele ingrepen
p. 54: de beschrijvingen zijn in deze digitale versie direct als onderschriften bij de bijbehorende illustraties geplaatst. Deze pagina is hierdoor komen te vervallen.
Bij de omzetting van de gebruikte bron naar deze publicatie in de dbnl is een aantal delen van de tekst niet overgenomen. Hieronder volgen de tekstgedeelten die wel in het origineel voorkomen maar hier uit de lopende tekst zijn weggelaten. Ook de blanco pagina's (2, 8, 38, 52, 70, 88, 96) zijn niet opgenomen in de lopende tekst.
[pagina 1]
WEERZIEN
[pagina 3]
BOUDEWIJN BÜCH
WEERZIEN
geïllustreerd
met foto's van klaas koppe
amsterdam · uitgeverij de arbeiderspers
[pagina 4]
Om niet te treden in de persoonlijke levenssfeer van nog levende personen zijn sommige namen onvolledig afgedrukt. Uit oogpunt van literaire conventie zijn enkele gebeurtenissen van hun oorspronkelijke feitelijkheid ontdaan.
Copyright © 1984 Boudewijn Büch
Copyright foto's © 1984 Klaas Koppe
Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt, door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van b.v. Uitgeverij De Arbeiderspers, Singel 262, Amsterdam. No part of this book may be reproduced in any form, by print, photoprint, microfilm or any other means, without written permission from b.v. Uitgeverij De Arbeiderspers, Singel 262, Amsterdam.
Foto omslag: de auteur, gezeten op een der marmeren leeuwen voor het Raadhuis van Wassenaar (foto Klaas Koppe)
Omslagontwerp: Wim Mol
Achterplat: Vignet uit De Nederlandsche Stad- en Dorp-Beschrijver, 1799
Druk: Tulp, Zwolle
isbn 90 295 0846 9
[pagina 97]
colofon
Weerzien is een reisverhaal dat bestaat uit vier delen die werden geschreven tussen de herfst van 1982 en de lente van 1984.
Deel i verscheen eerder, in een kortere en nadien gewijzigde versie, in het weekblad De Tijd (9 maart 1984) in de serie ‘Schrijvers op reis voor De Tijd’.
Deel ii verscheen eerder in de verzamelbundel De vijfde deur (Amsterdam 1983; niet in de handel). In de nieuwe editie zijn enkele correcties aangebracht.
Deel i en ii verschenen te zamen opnieuw in een kleine oplage (niet in de handel) te Amsterdam (25 augustus 1984).
Deel iii en iv werden niet eerder gedrukt. Interessant bij deze twee hoofdstukjes is de lectuur van een in Het Parool verschenen vraaggesprekje met een onbekende, afgenomen door Mary Ann Lindo (jeugdpagina ‘Goochem’, 10 april 1984) met als kop ‘KKKeizer KKKarel’.
Het mottogedicht is een fragment uit een zes bladzijden lang gedicht dat de dichter voorlas in de
[pagina 98]
rai te Amsterdam op 13 januari 1979. Het gedicht werd tot nu toe niet gedrukt, behalve enkele (andere) regels die verschenen in het bovengenoemde boekje van 25 augustus 1984.
Van de eerste oplaag van Weerzien werden vijfentwintig exemplaren gebonden in heel linnen door binderij Van Waarden b.v. Elk exemplaar werd genummerd en door de auteur gesigneerd. De exemplaren 1-20 zijn bestemd voor de verkoop, de exemplaren i-v blijven hors commerce.