Een gezond en opgewekt kunstleven. Een studie in kunstbeleid te Rotterdam (1946-2011)
(2012)–Gepke Bouma– Auteursrechtelijk beschermdGepke Bouma, Een gezond en opgewekt kunstleven. Een studie in kunstbeleid te Rotterdam (1946-2011). Trichis publishing in samenwerking met de Rotterdamse Kunststichting, Rotterdam 2012
DBNL-TEI 1
Wijze van coderen: standaard
-
gebruikt exemplaar
scan aangeleverd door uitgever
algemene opmerkingen
Dit bestand biedt, behoudens een aantal hierna te noemen ingrepen, een diplomatische weergave van Een gezond en opgewekt kunstleven. Een studie in kunstbeleid te Rotterdam (1946-2011) van Gepke Bouma uit 2012.
redactionele ingrepen
De eindnoten zijn in deze digitale editie direct bij de bijbehorende nootverwijzingen geplaatst. De volgende pagina’s zijn hierdoor komen te vervallen: 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197.
Door het hele werk zijn koppen toegevoegd tussen vierkante haken.
De ‘paralleltekst’ die in elk hoofdstuk doorloopt onder aan de pagina's met hoofdtekst is steeds in zijn geheel in een eigen hoofdstuk ná het bijbehorende hoofdstuk met de hoofdtekst geplaatst. De paginering is hierin aangebracht door middel van de tekst ‘[paralleltekst, p. xx]’.
In de hoofdstukken met afbeeldingen zijn de koppen met jaartallen steeds boven de afbeeldingen geplaatst.
In het origineel zijn sommige namen of woorden gemarkeerd. Dit kan in deze digitale versie niet worden weergegeven. De gemarkeerde tekstgedeelten zijn hier daarom vetgedrukt weergegeven.
paralleltekst, p. 99: eindnoot 49 heeft in het origineel abusievelijk eindnootnummer 59 gekregen op de pagina met eindnoten. In deze digitale versie is dit verbeterd.
p. 179: eindnoot 277 heeft in het origineel abusievelijk eindnootnummer 276 gekregen op de pagina met eindnoten. In deze digitale versie is dit verbeterd.
p. 180: van nootverwijzing 279 ontbreekt de corresponderende noottekst. De nootverwijzing is in deze digitale editie verwijderd.
p. 186-189: de oorspronkelijke pagina's zijn vervangen door het erratum dat is aangeleverd door de auteur.
Bij de omzetting van de gebruikte bron naar deze publicatie in de dbnl is een aantal delen van de tekst niet overgenomen. Hieronder volgen de tekstgedeelten die wel in het origineel voorkomen maar hier uit de lopende tekst zijn weggelaten. Ook de blanco pagina's (6, 208) zijn niet opgenomen in de lopende tekst.
[pagina 1]
EEN GEZOND EN OPGEWEKT KUNSTLEVEN
[pagina 2]
Dit boek is opgenomen in de reeks van de Stichting Historische Publicaties
Roterodamum onder nr. 148.
[pagina 3]
EEN GEZOND EN OPGEWEKT KUNSTLEVEN
EEN STUDIE IN KUNSTBELEID TE ROTTERDAM 1946-2011
ROTTERDAM 2012
Gepke Bouma
Trichis publishing in samenwerking met de Rotterdamse Kunststichting
[pagina 4]
INHOUDSOPGAVE
[pagina 5]
[pagina 207]
tekst, eindredactie en beeldredactie
Gepke Bouma 2012
in opdracht van
de Rotterdamse Kunststichting
meegelezen door
Hugo Bongers, Kees Weeda
grafisch ontwerp
Studio Léon&Loes, Rotterdam
Barbara Lateur en Loes Sikkes
tekstcorrectie
Taal & Teken, Jeanette van der Valk
assistentie voor beeldresearch en archiefwerk
Eloise Bruinink
dank aan
het Gemeentearchief Rotterdam
Deze publicatie is tot stand gekomen doordat de Rotterdamse Kunststichting een van haar medewerkers daartoe opdracht en gelegenheid gaf.
isbn
978-94-90608-38-5
uitgever
Trichis publishing, Rotterdam
www.trichispublishing.nl
druk- en bindwerk
DeckersSnoeck
© Rotterdamse Kunststichting, Gepke Bouma
copyright
Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt, door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze ook, zonder schriftelijke toestemming van de uitgever.
beeldrechtclausule
Getracht is de rechthebbenden van het in dit boek gebruikte beeldmateriaal te achterhalen. Zij die menen desondanks aanspraak te kunnen maken op bepaalde rechten, worden verzocht zich te melden bij de uitgever.
de auteur
Gepke Bouma (1959) is kunsthistoricus en auteur. Zij werkt bij de Rotterdamse Kunststichting als beleidsadviseur voor de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur. Eerder publiceerde zij: Van Amen tot Zekveld. Reportage over de beeldende kunst in Rotterdam in de jaren zestig (Rotterdam 1994); Eigenzinnig en ongrijpbaar. Dolf Henkes (1903-1989) (Rotterdam 2003); (redactie, productie, artikelen) Het Groot Rotterdams Bruggenboek (Zaltbommel 2005); de teksten in Marjolijn van der Meijden en Siebe Thissen (red.), Welk Werk Waar; Kunst en gebiedsontwikkeling in Rotterdam (Rotterdam 2010)