Dit gebouw heet Mandir, dit is een plek waar hindoes bidden.
Onder de Hindostanen leven drie godsdiensten. Het merendeel is hindoe, een deel is moslim en de kleinste aanhang is christelijk. Het hindoeïsme komt oorspronkelijk uit India. De meeste Surinaamse hindoes volgen binnen het geloof de richting sanatan dharm, dat betekent ‘eeuwige leer’ of ‘eeuwige wet’. Het is een kleurrijk en levendig geloof. De bekendste hindoegoden zijn Brahma, Vishnu, Shiva en Ganesha. Hindoes vieren verschillende feesten, zoals Holi Phagwa (voorjaarsfeest) en Divali (lichtjesfeest).
Veel Hindostaanse kinderen leren traditioneel dansen. Veel van deze dansen vertellen een verhaal met een moraal.
Het merendeel van de Javanen is moslim. Het overige deel is christelijk, hindoeïstisch en soms boeddhistisch. Ook is er het javanisme. In deze godsdienst zijn zowel hindoe als islam invloeden terug te vinden. Waar het om gaat is leven in harmonie met je medemensen en met de geesten. Een ritueel dat hierbij hoort is de slametan. Dit is een heilige maaltijd die geserveerd wordt bij familieaangelegenheden, zoals geboorte, huwelijk en dood.
Er wordt gedanst en mensen bewegen zich als jarang (= paard), apen en soms tijgers. De dukun, de leider van de dansers, beschikt over bovennatuurlijke krachten en begeleidt de dansers die in trance raken. Ook haalt hij de dansers weer uit hun trance. De dans wordt begeleidt door gamelanmuziek (= muziek met slaginstrumenten en soms fluiten, afkomstig uit Indonesië).
De joodse mensen hebben een synagoge in Paramaribo. Het heilige boek van het joodse geloof is de Thora, de vijf boeken van Mozes. Hoewel de joodse gemeenschap niet groot meer is, worden er elke maand een aantal sabbatdiensten gehouden.
Het suikerfeest of Id-ul-Fitr is een islamitisch feest. Hier zijn moslims in gebed op het Onafhankelijkheidsplein.