Op het gebied van de school en de barmhartigheid, van het jeugdwerk en het maatschappelijk leven bewoog hij zich in een of andere functie. De Regeering gaf blijk zijn prestaties op dit terrein te waardeeren door hem te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Ook op het gebied van de pers stelde hij zijn talenten ten dienste. De uitgave van Dr. A.H. de Hartogs boek over de Heilsfeiten, waarin L. de werkelijkheid en den zin dier feiten ernstig aangetast achtte, gaf hem aanleiding een brochure in het licht te geven over De Feitelijkheid en de Beteekenis der heilsfeiten. Met een naschrift aan Dr. A.H. de Hartog (Utr. 1908), een jaar later gevolgd door een tweede: Terug naar de Heilige Schrift. Dr. A.H. de Hartogs overtuiging nogmaals als een gevaarlijke dwaling in 't licht gesteld. (Utr. 1909).
Van zijn worsteling om te ontkomen aan de bezwaren gelegen in het onoverzichtelijke van den pastoralen arbeid in de groote stadsgemeente, getuigen zijn artikelen in De Reformatie (1923), daarna gebundeld uitgegeven onder den titel: Parochie-indeeling of Kerksplitsing. Een woord over den toestand en de toekomst der Kerk in de groote steden (Goes. 1924). Aanvankelijk stuurde hij na zijn komst te Amsterdam aan op verscherpte wijkindeeling. Dit leidde ertoe dat de verkiezing van ambtsdragers voortaan geschiedde ‘voor de wijk, uit de wijk en door de wijk’. In 1922 streefde hij naar ‘kerksplitsing’, maar het desbetreffend voorstel eener commissie werd verworpen, iets, waarover hij achteraf zijn blijdschap uitsprak.
Een preek van Ds. G.H. Beekenkamp, predikant bij de Ned. Hervormde Kerk verschenen in de uitgave Tot de Wet en tot de Getuigenis (19 Sept. 1906) gaf hem aanleiding tot een critiek in den vorm eener brochure getiteld: Is dàt nu ‘Gereformeerde’ Prediking? Open Brief aan Ds. G.H. Beekenkamp (Utr. 1908; 2e dr. ald. 1908). Laatstgen. beantwoordde deze critiek en tevens die van andere zijde op zijn preek uitgeoefend in een verweerschrift, onder den titel: Als getuchtigd en niet gedood. Antwoord aan de Wel. Zeer gel. Heeren Ds. C. Lindeboom .... Dr. J.C. de Moor. - Dr. J. Schokking betreffende de recensie en bespreking van ‘De fabel van Jotham’. Maassluis, z.j. [1908]. -
Van 1914 tot 1937 was Ds. C. Lindeboom mederedacteur van het ‘Gereformeerd Theologisch Tijdschrift’. Het ‘Noord-Hollandsch Kerkblad’, ‘De Bazuin’, ‘De Heraut’ e.a. periodieken hadden in hem een gewaardeerd redacteur of medewerker.
Hij was gehuwd met mej. A.M. de Jong, die hij als weduwe achterliet. Elf kinderen uit hun huwelijk waren bij zijn overlijden in leven.
Behalve de afzonderlijk verschenen geschriften reeds hiervóór vermeld, gaf hij nog in het licht.
Historisch-Critisch Overzicht van de Tractaat - uitgaven in Nederland. Breukelen 1903. 8o. - Eensgezindheid naar Christus Jezus, der gemeente toegebeden van den God der lijdzaamheid en vertroosting. Afscheidspredikatie over Rom. 15:5, 6. Apeldoorn. 1908. 8o. - Voortwoekerend Kwaad. Een ernstig woord aan Gehuwden. Breukelen. 1918. 8o. - Kleine Bijbelgids. Handleiding tot het verkrijgen van Bijbelkennis. Kampen, 1912. 8o; 2e herz. dr. Ald. 1922; 3e dr. ond. gewijzigden titel: Bijbelgids. Enz. Ald. 1930. 8o. - De Verkondiging van Christus de Hoop der Heerlijkheid. Intreepred. over Col. I; 27b, 28. Amst. 1914. 8o. - Eerbare Vrouwenkleeding. Breukelen. 1915. 8o. - Leerboek der Bijbelsche Aardrijks- en Oudheidkunde. 2e dr. Kampen. 1922, 8o. -
Een nauwkeurige opgave van zijn artikelen en bijdragen in bladen en andere perio-