[Petrus Schouten]
SCHOUTEN (Petrus), R.C. priester te Oegstgeest (1782) vervolgens (1790) te Alkmaar, aldaar overleden 16 October 1805.
Hij schreef:
Het heilig verlangen naar den Messias. Amst. 1793. 8o.
Overgang van Frans Voorhout, uit de gemeenschap der gereformeerden tot die van de roomsch cath. kerk, door zijne openbaare belijdenis van derzelver leere, gedaan te Alkmaar, op Zondag den 10 Sept. 1797, voorgesteld naar aanleiding der woorden: Hand. IX:21. Amst. 1797. gr. 8o.
De overgang van Frans Voorhout, uit de gemeenschap der gereformeerden tot die van de roomsch katholijke kerk verdedigd; ter beantwoording van een geschrift, genaamd: De overgang van Frans Voorhout enz. getoetst.
Alsmede. Een kort doch genoegzaam antwoord op een ander: De beschuldiging van den pastoor P. Schouten wederlegd, enz. Amst. en Alkm. 1799-1800. 4 st.
De ware godsdienst: nieuwe uitgaaf, door M. van Steenwijk, m. pl. en portr. Rotterd. 1828. 8o.
Beantwoording der vraag: welke bewijzen leveren natuur en rede op, voor het bestaan van de godsdienst? en welke bewijzen zijn er voor het bestaan eener onfeilbare kerk? Amsterd. 1802. 8o.
Godvruchtige bedenkingen over het onze vader. Amst. 1808. 8o.
Uitbreiding van het onderwijs der roomsch katholijke jeugd wegens het H. Sacrament. Rotterd. 12o.
Vredewensch aan de roomsch-catholijke gemeente te Obdam, den 10 October 1803, bij gelegenheid der inwijding van het door dezelve verkregen kerkgebouw, naar aanleiding dezer woorden: Vrede zij dezen huize. Matth. X:21. gr. 8o. Amst. 1803.
Bijvoegsel tot den vredewensch, aan de roomsch cathol. gemeente te Obdam; ter verantwoording van het gezegde in dezen, wegens de herkomst van het door dezelve verkreegen kerkgebouw; welk gezegde Ds. H. van Bork, pred. bij de hervormden te Wognum en Wadwai, in zijne redevoering, den 6 Novemb. l.l. of aan onkunde, of aan moedwilligheid heeft toegeschreven. Amst. 1804. Hierbij hoort H. van Bork, toets der redenen van den eerw. heer P. Schouten, R.P. en pastoor te Alk-