Kon. Academie voor Wet., Lett. en Schone Kunsten van België) en over de Contrareformatie in Antwerpen tijdens de zeventiende eeuw (dissertatie 1993, eveneens uitgegeven door de Kon. Academie).
Carlos Martínez-Shaw is hoogleraar Vroegmoderne Geschiedenis aan de Universidad Nacional de Educación a Distancia te Madrid. Op het gebied van zijn specialisatie, maritieme geschiedenis, publiceerde hij o.a. Cataluña en la Carrera de Indias, 1680-1756 (1981) en La emigración española a América (1492-1824) (1994). Hij bereidt nu een monografie voor over visserij in Spanje en Spaans Amerika in de achttiende eeuw.
Marijke Meijer Drees is universitair docent aan de afd. Historische Letterkunde van de vakgroep Nederlands van de Universiteit van Utrecht. Zij promoveerde in 1989 en publiceerde o.m. over zeventiende-eeuwse historiedrama's en patriottisme in de Nederlandse literatuur van ca. 1650-1750 en beeldvorming in zeventiende-eeuwse teksten. Zij start binnenkort met een onderzoek ‘burger en zeventiende-eeuwse literatuur’ (Huizinga-instituut).
Henk J.M. Nellen is senior medewerker van het Constantijn Huygens Instituut, werkgroep Renaissance. Hij publiceerde studies over zeventiende-eeuwse intellectuele betrekkingen en legt zich momenteel toe op de uitgave van deel XVII (supplementbrieven 1594-1643) van de Briefwisseling van Hugo Grotius.
Gees van der Plaat is redactiesecretaris van de Bijdragen en mededelingen betreffende de geschiedenis der Nederlanden en directeur van het Kon. Ned. Historisch Genootschap. Zij bereidt een dissertatie voor over de geschiedschrijver Lieuwe van Aitzema (1600-1669).
Cornelis S.M. Rademaker ss.cc. studeerde filosofie, theologie, muziek en geschiedenis en promoveerde in 1967. Hij was o.a. een aantal jaren wetenschappelijk hoofdmedewerker aan het Instituut voor Neolatijn van de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde verscheidene studies over het Noord-Nederlandse humanisme van de zestiende en zeventiende eeuw (Erasmus, Vossius, Grotius).
Emile Ramakers is wetenschappelijk medewerker bij de Stadsbibliotheek Maastricht. Hij publiceerde o.a. met J.P.C.M. van Hoof over het strategisch belang van de vesting Maastricht (in L.J. Morreau, Bolwerk der Nederlanden, 1979) en doet t.b.v. de Atlas van historische vestingwerken onderzoek naar de militaire geschiedenis van Limburg.
Cornelia M. Ridderikhoff is medewerker van het Constantijn Huygens Instituut, werkgroep Renaissance. Zij is lid van de internationale commissie tot uitgave van Les Livres des procurateurs de la nation germanique de l'ancienne Université d'Orléans 1444-1602. Zij draagt momenteel zorg voor de bewerking van de Briefwisseling van Hugo Grotius, deel XVI (1644-1645).