Hoewel Salm geen type was om een uitgeverij te beginnen, heeft zijn vader hem daar toch een opleiding in laten volgen. De jonge Salm had meer belangstelling voor muziek dan voor het uitgeversbestaan, dat hij ‘hoererij’ noemde. Hij moet een buitengewoon vriendelijk en onbaatzuchtig mens geweest zijn.
De jonge Salm ging in de leer bij Seyffardt's Boek- en Muziekhandel. Daarna begon hij, met een mevrouw Populier als compagnon, zijn eigen uitgeverij: Salm & Co. Zijn naam wordt voor het eerst in de door mij geraadpleegde archieven vermeld op 10 november 1936, wanneer hij met zijn bedrijf verhuist van Emmastraat 20 naar gebouw De Brakke Grond, kamer 79 (c), Nes 53 in Amsterdam. Tot 1954 waren daar de drukkerij en het magazijn van Salm & Co gevestigd.
Tot de vooroorlogse uitgaven van Salm behoorde de ‘roman van een waanzinnige liefde’ De bezetene, geschreven door Gerard van Woensel, pseudoniem voor G.J.M. van het Reve (de vader van).
In 1937 kreeg Salm het aan de stok met de justitie in Rotterdam vanwege de uitgave van de brochure Hitler, een poging tot verklaring, geschreven door Maurits Dekker. Omdat de brochure beledigend werd geacht voor een bevriend staatshoofd, legde de politie beslag. In Rotterdam en omgeving werd de brochure op diverse plaatsen uit winkels gehaald. In Amsterdam werd Dekker weliswaar ontboden op het politiebureau, maar de autoriteiten zagen hier geen aanleiding tot inbeslagname van de brochure.
In maart 1942 verhuisde het kantoor van uitgeverij Salm naar Nieuwezijds Voorburgwal 270, pal tegenover het gebouw van De Telegraaf.
Na de oorlog kreeg Salm nog eens problemen met justitie. Ditmaal ging het om het boek Verduisterde jaren, waarin auteur S. de Vries stelde dat reclameborden van Persil, Imi en Ata in mei 1940 dienst hadden gedaan als wegwijzers voor de Duitse troepen. Uitgever en auteur werden op grond van getuigenverklaringen in het ongelijk gesteld, maar het boek werd niet verboden. Wel moesten Salm en De Vries de kosten van het proces betalen en een rectificatie plaatsen in het Nieuwsblad voor den Boekhandel.
Tot de naoorlogse uitgaven van W.L. Salm hoorde ook Centaur, een internationaal cultureel maandblad waarvan de eerder genoemde Dick Binnendijk redacteur was. In februari 1947 publiceerde WFH er een artikel in: ‘De jongste dichters en een Amerikaans gedicht’.