KGB
Toen zijn boek uiteindelijk verscheen was het eerste wat opviel - aldus Johnson - de grote stilte die neerdaalde. De uitgever had vooraf met de BBC enkele afspraken gemaakt. Zowel BBC Radio 4 als het bekende BBC televisieprogramma Newsnight zouden op de verschijningsdatum ruim aandacht schenken aan het boek. Vanuit beide programma's deelde men op het allerlaatste moment echter mee dat dit programmaonderdeel was geschrapt. Redenen daarvoor weigerde men op te geven. Men kan zich afvragen of er in dit geval druk is uitgeoefend op de BBC.
Lieten radio en televisie het afweten, met de schrijvende pers was het al niet veel anders gesteld. De uitgever had met de belangrijkste Britse dagbladen afspraken gemaakt over besprekingen. Die verschenen echter niet. Toch weet Johnson zeker dat opdrachten voor recensies door die dagbladen zijn verleend. Wel verscheen een boekrecensie in de Daily Telegraph maar die leek verdacht veel op de eerdere brief van het State Department. Een reactie van Johnson weigerde men te plaatsen. Een voorpublikatie in de Sunday Telegraph leidde tot een woedende ingezonden brief van de Amerikaanse ambassadeur met opmerkingen als ‘lies, half-truths, under the guise of scholarship, etc.’ Een brief die verder vol stond met fouten en het boek in diskrediet trachtte te brengen.
Johnson vindt het nogal opvallend dat men zich op een dergelijk hoog niveau via een ingezonden brief op de boekenpagina mengt in het debat. Ondanks de grote nieuwswaarde en de pittige onthullingen bleef het verder stil. Weliswaar kwamen The Observer en The Times later alsnog met een recensie, maar vooral die in het laatste dagblad liet behoorlijk te wensen over. Zo kon men volgens recensent Christopher Andrew (een expert op het gebied van Britse inlichtingendiensten) bijvoorbeeld in de naamindex wel vaak de CIA aantreffen, maar geen enkele keer de KGB. Een enkele blik in de index van Johnsons boek is voldoende om te zien dat Andrew of niet goed gekeken heeft of bewust zijn lezers tracht te misleiden. Later verschenen er nog enkele recensies in week- en maandbladen, maar Johnson meent dat in vergelijking met zijn andere boeken de aandacht opvallend mager was.
Johnson geeft direct toe dat er geen recht bestaat om gerecenseerd te worden en dat hij verder niet te klagen heeft. Immers, zijn boek werd Book of the Month in een viertal landen en recent is een Japanse vertaling verschenen. Maar ondanks zijn nuchtere reacties, is het duidelijk dat de ontvangst van zijn boek hem niet lekker zit. Op verzoek van het blad Time Out schreef hij dan ook een artikel over zijn bevindingen: The K.A.L. Cover-up.