XVIII en XIX) met eenvoudige baksteenen binnengevels (XVII, vensters met overtoogde lateien), en onder zadel- en schilddaken, waarbij de nokken van de twee hoogere vleugels met die van den grootsten uitspringenden vleugel een driesprong vormen; hierop een achthoekig torenspitsje met peer. De kleine en lagere, vierkante vleugel (XVI a), met steil tentdak, heeft een gewijzigden ouden ingang en een gesmeed ijzeren vensterhekje.
Inwendig: een houten schoorsteenmantel Lodewijk XIV, met stucversiering; een dergelijke Lodewijk XV; twee dubbele deuren, een Lodewijk XV met gesneden naald en een (XVII); gewelfd vertrekje (XVII?, voorheen kapel). De stichting bewaart een met snijwerk versierd eiken antependium Lodewijk XV, van een O.L. Vrouwe-altaar.
Aan de oostzijde van het kasteel: eenige zeer eenvoudige, baksteenen bedrijfsgebouwen (XVII). In den muur der omtuining twee doorgangen, waarboven wapensteenen (1651).
c. Langs den Maasoever: resten van zeer oude gegoten kei- en kiezelsteenmuren van een aanlegplaats(?).
e. De r.k. kerk (O.L.Vr. Geboorte), gebouwd in 1871 door P.J.H. Cuypers, bezit:
Eenvoudige hardsteenen doopvont (1652).
Twee en twintig kerkbanken met zijstukken Lodewijk XIV.
Houten Kruisbeeld (XVII of XVIII).
Twee portretten op doek: een knaap en een meisje (beide XVII), in fraaie kleedij; vijf gezichten (± 1850) op kerk en kasteel, in waterverf door J.A. van der Drift.
Zilveren ampullenstel (XVII B?). H. Sacraments-velum (XVIII).
Drie klokken, twee in 1760 gegoten door Alexius en Petrus Petit en een in 1774 door Alexius Petit en zijn zoon Henricus.
Op het kerkhof een steenen grafkruis (1677/1699).
Bij de kerk een hardsteenen laat-gothische kraagsteen.