Colofon
Auteurs
Simonne Claeys, muziekstudies aan het conservatorium van Antwerpen, kandidaat Kunstgeschiedenis en Archeologie MMT (RUG) en lic. musicologie (KUL). Actief in de koorwereld (Choral Festival Network, StemBand, International Kammerchor-Wettbewerb). Schrijft over vrouwelijke componisten (Het tweede thema. Of de verwaarloosde geschiedenis van de componerende vrouw, Alamire, 2002).
Jaak Van Holen, musicoloog, recensent, is lector muziek aan de Lerarenopleiding Lager Onderwijs van de KaHo Sint-Lieven Departement Sint-Niklaas, publiceert in diverse tijdschriften hoofdzakelijk over Vlaamse componisten.
Hugo Brutin, lic. Romaanse, Oosterse en Afrikaanse Filologie en Etnologie, is kunstcriticus, lid van de Association Internationale des Critiques d'Art, auteur van catalogi en monografieën, en medewerker van diverse kranten en tijdschriften. Was docent Frans en Italiaans aan de Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen (Kortrijk), medewerker Radio 2 en lid adviesraad Beeldende Kunsten van de Vlaamse Gemeenschap en van de Provincie West-Vlaanderen.
Marc Dubois, architect, is hoofddocent W&K departement Architectuur Sint-Lucas Gent en Brussel. Daarnaast is hij Designmeester in Kortrijk, adviseur Mies van de Rohe Award Barcelona, lid van de adviesraad Casabella (I).
Luc Decorte studeerde Germaanse filologie aan de KUL. Was jarenlang leraar Nederlands aan de lerarenopleiding in Brugge. Van 1967 tot 1999 leidde hij Moritoens ‘literaire verkenningen voor volwassenen en jongeren’ en hij werkte mee aan literaire radio- en tvuitzendingen (De 5de windstreek en Wie schrijft die blijft).
Freddy Sartor studeerde sociale communicatie aan het Rits in Brussel. Hij werkte kort op de sportredactie van Radio Eén en nadien als eindredacteur, nu hoofdredacteur van het maandblad Film en Televisie dat in 2006 werd omgedoopt tot Filmmagie. Van 1997 tot 2007 was hij tevens hoofdredacteur van het driemaandelijkse filmstudietijdschrift CineMagie.
Tom Janssens, musicoloog en theaterwetenschapper, is dramaturg bij deFilharmonie. Samen met Jan Dewilde schreef hij een boek over Gentse componisten (De Gentse conservatoriumbibliotheek: 10 componisten in profiel) en hij is auteur van De suggestie van scheppen, een monografie over de Antwerpse componist Willem Kersters.
Luk Vaes, opgeleid door o.a. Claude Coppens (Gent), Aloys Kontarsky (Keulen) en Yvar Mikhashoff (New York), bouwde hij aan beide zijden van de Atlantische Oceaan een muziekcarrière uit die zich in verschillende richtingen vertakt heeft. Als solopianist speelde hij in de grootste muziekfestivals; als concertorganisator richtte hij November Music Vlaanderen op en presenteerde hij losse concerten en festivalprogramma's; als opnameleider werkte hij voor o.a. Mode Records en Steurbaut Sound Recording Centre. Als onderzoeker promoveerde hij recentelijk via het DocARTES traject van het Orpheus Instituut aan de Universiteit Leiden tot doctor met een proefschrift over het oneigenlijke gebruik van de piano.
Yves Knockaert, musicoloog, was tot 2006 docent muziekgeschiedenis, muziekfilosofie en hedendaagse muziek aan het W&K Lemmensinstituut te Leuven. Sindsdien is hij directeur van het Instituut voor Onderzoek in de Kunsten van de Associatie K.U. Leuven. Recente publicaties: Systemlessness in Music (in Order and Disorder, Collected Writings of the Orpheus Institute, Ghent, 2004); In Tranen unendlicher Lust, a Lied Project (in Blood Sweat and Theory: Research Through Practice in Performance, Libri, Oxford, 2010); Da capo, leerboek Algemene Muziekcultuur (i.s.m. o.a. Maggy De Ridder, Pelckmans, Kapellen, 2010).
Jean Luc Meulemeester, kunsthistoricus, diensthoofd cultuur en conservator stad Oudenburg, voorzitter Kunsttijdschrift Vlaanderen vzw, publiceert vooral artikels en boeken over plastische kunst in Vlaanderen, lid van de Kon. Academie voor Kunst en Geschiedenis en lid van de Kon. Commissie voor Monumentenzorg.
Joram Van Holen, student fotografie, W&K departement Narafi, Brussel.