Broederlijk Delen door de Kunstenaars. Het was ter gelegenheid van zijn 15-jarig bestaan dat het C.V.K.V. zijn werking uitbreidde over heel Vlaanderen en de naam van zijn kunsttijdschrift wijzigde in Vlaanderen. (nr. 85, jg. 1966). In 1967 hield het C.V.K.V. in Brugge een Kunstbeurs voor de Westhoek ten bate van het provinciaal Rampenfonds voor de geteisterden van de windhoos.
In 1971 vierde het verbond zijn twintigjarige bestaan en verscheen het honderdste nummer van het tijdschrift Vlaanderen. In datzelfde jaar organiseerde het verbond in Hasselt twee markante tentoonstellingen: De Vlaamse Symbolisten en Hedendaagse Religieuze kunst in Vlaanderen.
In 1974 nam Adiel Van Daele de administratie over van Raf De Cock. Robert Declerck werd in 1977 verbondssecretaris én redactiesecretaris, functies die tot dan werden waargenomen - al dan niet gecombineerd - door o.m. Julien Van Remoortere, Gilbert Goos, J. Dominique Goos-Derveaux, Joost Vanbrussel en José Depoortere. In 1979 overleed Albert de Longie en liet een lege stoel achter bij het C.V.K.V.-bestuur. Even onvoorzien stierf in 1981 Jozef Storme, medeoprichter en tot op die dag voorzitter van het C.V.K.V. vzw. Al even plots overleed ook in dat jaar Albert Setola, stichtend lid en lay-outman van het tijdschrift. Werner Vens volgde Jozef Storme op in 1981 en Gust Keersmaekers, die vanaf 1978 provinciale voorzitter van Antwerpen was, werd voorzitter van de redactie. In augustus 1985 overleed ‘geestelijke adviseur’ Albert Smeets. In 1986 was het bestuur opnieuw in rouw na het al even plotselinge overlijden van Hector Deylgat. Adiel van Daele nam diens taak van penningmeester over.
In al die jaren ging grote aandacht naar het tijdschrift, waarbij met de nieuwe structuur het voorzitterschap van de redactie en van het C.V.K.V. vzw gescheiden functies werden, wat het functioneren van de vereniging én het tijdschrift ten goede kwam. De Raad van Bestuur kon zich concentreren op het beleid en beheer van de financiën, organiseerde de jaarlijkse algemene vergaderingen, terwijl de redactieraad alle energie stak in het tijdschrift. Dat alles resulteerde in de bekroning met de André Demedtsprijs 1989, die de Kortrijkse Marnixring toekende aan de redactie van Vlaanderen.
Terwijl in de voorbije jaren het bestuur af te rekenen had met het wegvallen van een aantal boegbeelden werd het in 1994 uit vrije wil grondig gewijzigd: Werner Vens bleef voorzitter, Julien Vermeulen werd de nieuwe ondervoorzitter, Dirk Rommens werd de nieuwe verbondssecretaris in plaats van Robert Declerck, die redactiesecretaris bleef, Patrick Lateur werd voorzitter en Jean-Luc Meulemeester ondervoorzitter van de redactieraad. Gust Keersmaekers kreeg de titel van erevoorzitter.
In 1995 werd gestart met de jaarlijkse scholenactie, waarbij laatstejaarsleerlingen van secundaire scholen en academies op
voorstel van hun schooldirecties bekroond werden om hun inzet voor kunst en cultuur. Deze actie loopt nog elk jaar door en al meer dan 150 leerlingen ontvingen een prijs in de vorm van een abonnement.
De aanpassing van de statuten begon in 1995 (ze verschenen 1998 in het Belgisch Staatsblad). In 1995 was er ook het Forum Religieuze kunst en werden bladwijzers als promotiemateriaal gepubliceerd.
In 1996 was er opnieuw een wijziging bij het bestuur: Werner Vens nam ontslag en werd erevoorzitter, Jean Luc Meulemeester ‘verhuisde’ naar het voorzitterschap van het C.V.K.V. Patrick Lateur bleef hoofdredacteur van ‘Vlaanderen’, Julien Vermeulen werd adjunct-hoofdredacteur. De andere functies bleven ongewijzigd. In 1997 gaf de Raad van Bestuur groen licht voor de internetsite van het C.V.K.V. en het tijdschrift. In 1997 had het colloquium Geloof zonder kunst? Kunst zonder Kerk? plaats tijdens de Vlaamse Kerkdagen in leper. Vanaf dat jaar nam Vlaanderen ook deel aan de tijdschriftenladder, een regelmatig weerkerende krantenadvertentie waarin de inhoud van een aantal culturele tijdschriften wordt opgenomen. De Cultuurprijs van C.VK.V.-Vlaanderen was een nieuw initiatief; de eerste bekroning ging naar de jongerentheatergroep Bronks (1999).
Bepaalde nummers van Vlaanderen werden gekoppeld aan tentoonstellingen, zoals dat van de Brugse drukkunst.
Nieuwe leden versterkten de Raad van Bestuur: Jaak Van Holen, Robert Nouwen, Geert Swaenepoel en Stefan Van den Bossche. In 1998 werd beslist om met de kernredactie te starten; er werd ook een enquête gehouden bij de lezers van het tijdschrift, met een ‘algemene tevredenheid’ bij de lezers als globaal resultaat. Naast het verhogen van de abonnementsprijs werden er vanaf 1999 nogal wat besparingen doorgevoerd. Maar anderzijds deed de noodzakelijke informatisering haar intrede bij de secretarissen en de administratieve medewerker / penningmeester. Het C.V.K.V. organiseerde diverse provinciale activiteiten (vooral rondleidingen in tentoonstellingen en concerten) en deed pogingen om de jaarlijkse algemene vergaderingen een culturele meerwaarde te geven.
Vanaf het jaar 2000 werd de Tweejaarlijkse Jongerencultuurprijs van het tijdschrift Vlaanderen uitgereikt, afwisselend voor poëzie, beeldende kunsten, muziek en podiumkunsten. Op die manier kreeg de vroegere tweejaarlijkse Albert de Longieprijs een verruimde dimensie, waarbij jongeren gestimuleerd worden zich op een creatieve manier te uiten in een van de kunstdisciplines.