Vlaanderen bekend te maken!
De lange reeks concerten opnoemen die geprogrammeerd werden, zou menige bladzijden vullen. Het weze alleen aangestipt dat deze concerten telkens een revelatie waren en een groot publiek lokten.
Het Veremanskoor onderscheidde zich bijzonder door de creatie van ‘Die Weihnachtsgeschichte’ van H. Distler, de ‘Johannespassion’ van Chr. Demantius, zijn medewerking aan het Festival van Vlaanderen te Gent, de radiouitvoeringen vanuit de Brugse katedraal en de recente creatie van de kantate ‘Stenen en Brood’ van Norbert Rosseau die overal grote weerklank vond. - Aan internationale ontmoetingen ontbrak het evenmin. Zo trad het koor op in diverse Europese steden o.m. te Velbert, Remscheid, Berlijn, Hilversum, Amersfoort, Arezzo, Rome en tijdens de pauselijke audientie in Castel Gandolfo. Maar ook het volkse werd niet veronachtzaamd.
Naar aanleiding van zijn 25-jarig bestaan organiseerde het Veremanskoor een festival-concertreeks waaraan eminente koren hun medewerking verlenen. De Chamber Singers uit California (U.S.A.), de Alt-Schönberger Kantorei uit Berlijn en de onvolprezen Westfälische Kantorei brachten reeds onvergetelijke momenten van heerlijke koormuziek.
Het Veremanskoor zelf wil deze grootse manifestatie besluiten op 7 maart 1974 met de uitvoering van de madrigaalkomedie ‘l'Amfiparnaso’ van O. Vecchi.