op korte golf [vervolg]
de tweede prijs in de landelijke kalender-competitie.
Op 12 november bood het Brugse stadsbestuur een interessant concert aan in de Stadsschouwburg. Aan dit concert verleende het Westvlaamse Orkest, o.l.v. Dirk Varendonck, zijn medewerking.
Dit orkest trad ook op voor Jeugd en Muziek te Oostende met een kerstconcert op vrijdag 18 december in de Kon. Schouwburg, eveneens o.l.v. Dirk Varendonck.
Kunstschilder Georges Vercruysse uit Koksijde werd tot corresponderend lid benoemd van de ‘Accademia Internazionale Leonardo da Vinci’ te Rome. Van zijn hand verscheen een studie over kunst- en cultureel leven in en om het hospitaal ‘De Oceaan’ te De Panne, 1914-1918. Hij verleende eveneens zijn medewerking aan het luxe-album ‘Hulde aan Koningin Elisabeth’, voor wat het kunst- en cultureel leven betrof.
Ons gewezen beheerraadslid Renaat Veremans werd op vrijdag 20 november gehuldigd door zijn geboortestad Lier, naar aanleiding van zijn 70ste verjaring, met de uitvoering van meerdere composities van hemzelf.
Van 12 tot 27 december stellen Ernest Verkest en Luc Tack ten toon in het Sint-Franciscushuis, Kortrijkstraat 19, Tielt.
Begin november verscheen de eerste bundel kolderverzen van Gerard Vermeersch: ‘ Puntjes’; deze bundel bevat o.m. zijn Vlaamse dichtkoppen en zijn ondeugende parodie ‘Meneerke van Halewijn’. Gerard Vermeersch werkt ook mee aan het ontspanningsprogramma ‘'t Speldekussen’ (leiding Dries Wieme) van de nationale zender. Op 4 oktober en 1 november werden van zijn hand twee nonseniale luisterprogramma's uitgezonden, respectievelijk ‘Frederik de dagdief’ en ‘Excellentie Reinaart’.
Kunstschilder José Vermeersch stelde in december zijn werken ten toon in zijn landelijk atelier te Lendelede. De inleider was onze voorzitter Jozef Storme.
Bij de uitgeverij Brems te Herk-de-Stad verscheen een nieuw volkskundig werk van Jack Verstappen: ‘Soldatenhumor’ (humor uit de legerperiode 1914-1940, verlucht met prachtige illustraties).
De Ieperse kunstschilder Godfried Vervisch exposeerde tot 15 december in galerij Nova te Mechelen. De inleider was ons medelid, kunstcriticus Urbain Van de Voorde, die zijn waardering uitsprak voor het werk van de schilder.
In de Gulden Reeks 1965 van het Davidsfonds werd een nieuwe roman van Maria Vlamijnck opgenomen, nl. ‘Een steen op een graf’.