op korte golf
☆ Volgende nieuwe leden worden hartelijk welkom geheten in ons groeiend Verbond:
Roger De Backer (schild.); Gilbert Demets (lett.); Willy De Sauter (schild.); Daniel Desmedt (schild.); dr. Albert François (muz.); Beatrijs Lievens (lett.); A.M. Pauwels (arch.); Philippe Van den Abeele (lett.); Joris Vanhaelewijn (lett.).
☆ Peter Andersen trad op 23 september op met zijn one-man-show, ter gelegenheid van het Kleermakerscongres te Ieper.
☆ ‘Pittemse Soldaten in het leger van Napoleon’ is een studie die onlangs verscheen bij de Drukkerij J. Vervenne te Tielt van de hand van Valère Arickx. De brochure is te verkrijgen tegen de prijs van 25 F bij V. Arickx, Van Maerlantstraat 35, Assebroek, P.R. 1064.11.
☆ Kunstschilder Alfons Blomme exposeerde tot 19 oktober in de galerij Le Régent te Brussel.
☆ In de derde ‘Biennale Christlicher Kunst der Gegenwart’, die gehouden werd te Salzburg, werd aan Roger Bonduel de gouden medaille voor edelsmeedkunst toegekend, voor zijn inzending, die ondermeer een tabernakel, twee tinpanelen, een monstrans en een kruisweg behelsde.
Tevens verwierf het Technisch Instituut van de H. Familie te Brugge een speciale vermelding voor het geheel van zijn artistiek-pedagogische werkzaamheid, o.l.v. leraar Roger Bonduel. Inzonderheid werden de ontwerpen voor bidprentjes en de textielwandpanelen opgemerkt.
☆ Ons Redactieraadslid Fernand Bonneure schreef het scenario en de tekst voor een televisie-programma, gewijd aan het H. Bloed te Brugge.
☆ Kunstschilder Renaat Bosschaert uit Assebroek nam deel aan de Guillaume Campoprijs 1962. De werken werden van 8 tot 17 september tentoongesteld in de zaal Wijnen, Meir, te Antwerpen, onder het thema ‘Stadsgezicht in brede zin’.
☆ Kunstschilder en decorateur Willy Bosschem werd in augustus door de Belgische regering en de Academie De Brera (Milaan) uitgenodigd om een verlof van vier weken door te brengen op het Italiaanse eiland Comacina, dit in het teken van de culturele uitwisseling België-Italië.
☆ Van 1 tot 23 september stelde ons medelid, kunstkopersmid Charles Bresous zijn werken ten toon in het Centrum voor Kunstambachten te Gent.