Sterfgevallen
Edouard Charton, stichter van het Magasin pittoresque, overleed te Parijs in den ouderdom van 82 jaar. Charton heeft ruimschoots bijgedragen tot de heropbeuring der houtsnede in Frankrijk. Tusschen de talrijke met platen opgeluisterde uitgaven verdienen La Bibliothèque des Merveilles en Le Tour du Monde, eene eereplaats. Ed. Charton was senateur voor de Yonne.
Ernest Chesneau, gekende kunstcriticus en gewezen opziener der Schoone Kunsten, overleed te Parijs in den ouderdom van 55 jaar. Hij was medewerker aan La Revue des deux Mondes, Paris-Journal, en tal van andere tijdschriften. Onder zijne bijzonderste werken worden vermeld: L'Art et les artistes modernes en France et en Angleterre. La peinture Française au xixe siècle. Les nations rivales dans l'art.
De Fransche beeldhouwer Alexander Jozef Oliva, welke zich bijzonder bekend maakte door zijne portretten van keizer Napoleon III, keizerin Eugenie, koning Alfons XII van Spanje en maarschalk Mac Mahon, is te Parijs overleden op 21 Februari l.l., in den ouderdom van 66 jaar.
Karl Bloch, Deensche historie- en genreschilder, professor bij de Kunstacademie van Kopenhagen, overleed op 22 Februari, in den ouderdom van 66 jaar. De Zeitschrift für bildende Kunst, bevat in haren 18en jaargang eene studie over dezen uitstekenden Deenschen kunstenaar.
Mgr. de Haerne, Desideer-Pieter-Antoon, doctor in godsgeleerdheid, wijsbegeerte en letteren, oud lid van het Nationaal Congres en lid van de Kamer der Volksvertegenwoordigers, overleed op 22 Maart, te St-Joost-ten-Oode, oud 86 jaar. Buiten schriften over de Vlaamsche taal en haar verwantschap met de Noordsche talen, worden van hem ook werken vermeld met betrekking tot de opvoeding en het onderwijs der blinden en doofstommen. Op dit gebied der wetenschap werd Mgr. de Haerne niet alleen ten onzent maar heel de wereld door hoog gewaardeerd.