Sterfgevallen.
J.P. de KEYSER, predikant, opsteller van het tijdschrift de Tijdspiegel en schrijver van een groot getal godsdienstige en letterkundige schriften, is den 1n Januari te Arnhem overleden. Deze hoogst verdienstelijke letterkundige was den 12n Juli 1818 te Rotterdam geboren.
Edgar Paul BOUTARIC, in 1829 te Chateaudun geboren, schrijver van La France sous Philippe le Bel, Les institutions d'Alphonse, frère de St-Louis, Les institutions militaires de la France enz., is op 4 Januari te Parijs overleden.
Eduard GESELSCHAP, van Duitsche ouders te Amsterdam geboren, is op 5 Januari overleden te Dusseldorp. Tot zijne beste schilderijen behooren: Het lijk van Gustaaf Adolf op het slagveld van Lutzen teruggevonden, Vrijbuiters die bij toortslicht in eene oude kerk eene slemppartij houden, Het St.-Nicolaasfeest, De Kerstboom, Het gezin van den houthakker, De grootvader die zijn kleinkind wiegt enz. Hij ontving zijne opleiding aan de academie van Dusseldorp.
C.M.J. GRANDGAGNAGE, schrijver van het Dictionnaire étymologique de la langue wallonne, van De l'origine des Wallons, het Vocabulaire des noms wallons d'animaux, de plantes et de minéraux, het Vocabulaire des anciens noms de lieux de la Belgique orientale enz., is op 7 Januari overleden te Luik. Hij werd aldaar geboren op 9 Juni 1812.
F.V. RASPAIL, de beroemde Fransche scheikundige, te Carpentras geboren op 27 Januari 1794, is den 7n Januari overleden te Areuil.
P.J.A.H. MONIER de la SIZERANNE, schrijver van L'amitié des deux âges (tooneelspel), Corinne (drama in verzen), Mes premiers et derniers souvenirs, is op 7 Januari te Parijs overleden.
William Stirling MAXWELL, de schrijver van Annals of the artists of Spain, Velasquez and his works, Cloister life of Charles V enz., is in den aanvang van Januari te Venetië overleden. Hij werd geboren te Kenmure.
G. HAMM, de gieter der dusgenaamde keizersklok van Keulen, is in Januari overleden te Kaiserslautern.