Sterfgevallen.
August CORKOLE, de voortreffelijke kunstschilder, van wiens werken wij nog gewaagden op blz. 54, 66 en 157, is overleden te Gent, den 14n November, ten 5 ure 's morgens, oud 53 jaren, in 't gesticht het Strop, aan de gevolgen eener hersenziekte. Corkole heeft vele uitmuntende schilderijen geleverd. Hij was bedeeld met een schranderen geest en wist dien in ruime mate dienstbaar te maken aan zijn penseel. De onderwerpen zijner stukken waren dan ook doorgaans zeer eigenaardig gekozen. Het Gentsche Kunstgenootschap verliest in den begaafden man een zijner ieverigste bestuurleden. Corkole was aan eenige onderwijsgestichten als leeraar in de teeken- en schilderkunde verbonden en vormde ettelijke veelbelovende leerlingen. Hij telde niet slechts een groot getal vereerders, maar ook zeer vele vrienden. Eene talrijke schare vergezelde hem naar zijne laatste rustplaats, de begraafplaats buiten de Brugschepoort, te Gent, waar hij den 17n November, ten 3 ure namiddag, ter aarde werd besteld.
Pieter BAEKELAND, hoofdonderwijzer in de gemeenteschool nr 5 te Antwerpen, is aldaar op 24 November in 40-jarigen ouderdom overleden. Baekeland was een man van erkende bekwaamheid; hij schreef eenige Vlaamsche verzenstukken.
Karel DE BAVAY, eere-procureur-generaal bij het Brusselsch hof van beroep, is den 28n November te Brussel overleden, in den ouderdom van 74 jaren. Hij werd te Brussel geboren; zijn vader was een pleitbezorger. Karel de Bavay was een der uitstekendste rechtsgeleerden van België. Hij gaf verscheidene rechtskundige verhandelingen en ook een werk over de omwenteling van 1830 uit. Er wordt beweerd, dat hij talrijke gedenkschriften achterlaat.