Gallochio vervolgde den loop zijner misdaden; hij had van de familie Negroni drie broeders, een oom en andere naauwe bloedverwanten gedood. Eindelijk viel hij zelf. In zijnen slaap overvallen ontving hij den dood, welken hij aan zoo velen gegeven had. Van dit oogenblik staakte Peverone zijne vijandelijkheden en zijne moorden, en zocht niet anders dan zich aan de vervolging der gendarmerie en Korsikaansche jagers te onttrekken. Den 5den Julij 1838 vernam de brigade van Piedicorto, dat Peverone in het klooster van Zuano gevlugt was, dat omsingeld werd. Den volgenden dag begon men aan te rukken; de wachtmeester en zijne gendarmes drongen er in; Peverone hen in eenen duisteren gang vereenigd ziende, wilde zich met den dolk in de hand eenen doortogt banen, doch hij werd gevat en sterk gekneveld.
Jules Negroni, meer bekend onder den naam van Peverone, verscheen dus voor de regtbank. Vier hoofdbeschuldigingen waren tegen hem ingebragt.
De beschuldigde is zes en veertig jaren oud; hij is blond, van middelmatige ligchaamsgestalte; zijne gelaatstrekken leveren niets bijzonders op; doch men bemerkt nu en dan eene groote loosheid in de uitdrukkingen zijner oogen. Overigens is hij kalm, onverschillig, en als het ware een vreemdeling in dit verhoor, waarvan de ontknooping voor hem zoo noodlottig kan zijn.
De debatten duurden drie dagen en bragten verscheidene zaken aan het licht.
Voornamelijk werd door de verdedigers van Peverone de beschuldiging bestreden van den moord aan den persoon van Karel Philip Antomarchi gepleegd.
De jury stelde deze eerste beschuldiging ter zijde, en de drie anderen beäamd, tevens verklarende, dat er ten aanzien van den beschuldigde verzachtende omstandigheden aanwezig waren.
Jules Negroni werd tot eenen eeuwigdurenden dwangarbeid veroordeeld.
De president, die de debatten met veel onpartijdigheid, orde en juistheid geleid had, vermaande den beschuldigde tot onderwerping, hem zeggende, dat, indien de jury verzachtende omstandigheden in zijne zaak had gevonden, die voornamelijk waren toe te schrijven aan den toestand